Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.07.2024 16:00:10
Deli članek:

Pred pomembno evropsko tekmo zelo slabe novice za Maribor: kar dva pomembna člana izgubljena za povratno tekmo

Mariborčane v četrtek ob 19. uri čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Na prvi tekmi je z 2:0 premagala romunsko ekipo Universitatea Craiova.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu z odliko opravili prvi del naloge v 2. krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Romunsko Craiovo so namreč z goloma Jana Repasa in Arnela Jakupovića zmagali z 2:0. V sredo jih čaka pot na gostovanje, v četretek ob 19. uri pa se bo začela povratna tekma. Ante Šimundža pa ima kar nekaj skrbi, saj je ostal brez dveh pomembnih mož, doma bosta ostala Hilal Soudani in Sven Šoštarič Karič.

"Sven je, žal, izgubljen za povratno tekmo. Ni se izšlo, da bi bil nared za nastop že v četrtek, bo pa zelo verjetno za nedeljsko tekmo z Bravom. Glede na diagnozo naj bi bil v petek na voljo za trening, ne moremo pa tvegati s prehitrim vključevanjem v tekmovalni ritem. Enako velja za Soudanija, nikakor si ne bi želeli, da bi se poškodba oz. odsotnost z igrišča podaljšala. Imamo pa tudi razlog za zadovoljstvo, z veselo novico, da se je vrnil Vrhovec in že trenira z moštvom," je zdravstveno stanje razkril trener Ante Šimundža.