Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.07.2024 14:39:23
Deli članek:

Ne verjemi Slovencem niti takrat, ko ... Ostri odzivi po odhodu Krznarja, hrvaški mediji udarili z vso silo!

alesfevzer.com

Damir Krznar tudi uradno ni več trener Celjanov, iz njegove domovine pa prihajajo ostri očitki.

Damir Krznar je na slovensko nogometno sceno prvič prišel leta 2022, ko je postal trener Maribora. Vijoličasti so po uvodnih krogih zasedali zadnje mesto na lestvici, hrvaški strateg pa je igro dvignil na višjo raven, svojo prvo sezono na klopi Maribora pa končal na tretjem mestu.

Priboril si je zaupanje vodstva kluba, ki je s Hrvatom podaljšalo pogodbo do leta 2026, že nekaj mesecev po začetku lanske sezone pa ga je to isto vodstvo po seriji skromnih predstav odpustilo. Še preden je Krznar pospravil kovčke in se vrnil domov, je prejel klic Celja. Tam je zamenjal Alberta Riero, ki se je odpravil v Francijo, zdaj pa je jasno, da se španski strateg vrača v Celje, Krznar pa se je praktično čez noč znašel 'na cesti'.

Sledili so številni odzivi, najbolj ostri kakopak s sosednje Hrvaške. "Zdi se, da je načrt Celja takšen, da Krznarja ne bi rešilo niti to, če bi osvojil ligo prvakov," so med drugim zapisali pri Germanijaku in dodali: "Krutost Slovencev, ko je govora o Krznarju, je strateg v vsem polnem sijaju spoznal v zadnjih letih. Najprej pri Mariboru, zdaj še v Celju. Zdaj bo zmage iskal v nekem drugem klubu, po vsem tem pa bo morda končal z dokazovanjem v slovenski ligi. Čeprav je lastnik Maribora Turek, Celja pa Rus, gre vse to na račun slovenske lige. Ne verjemi Danajcem niti takrat, ko prinesejo darilo - ali Slovencem," so zaključili članek na hrvaškem Germanijaku.