Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
28.07.2024 12:15:19
Deli članek:

Bomba iz Celja! Krznar je preteklost, prihaja Albert Riera, tu so vse podrobnosti norega preobrata

Luka Vovk

Nora vrnitev Alberta Riere v slovenski nogomet.

Začenja se novo poglavje v Celju: kot smo izvedeli, je vodstvo kluba pred nekaj minutami imelo sestanek s trenerjem Damirjem Krznarjem in se dogovorilo za sporazumno prekinitev pogodbe, skupaj z njim odhaja tudi celotno strokovno vodstvo, na klop pa se vrača nihče drug kot Albert Riera! 

Francoski Bordeaux, kamor je med preteklo sezono iz Celja prestopil španski strateg, je pred dnevi doživel finančni zlom. Bankrot. To pomeni, da so se v klubu odpovedali profesionalnemu statusu in hkrati tudi to, da se v trenutku prekinejo pogodbe tako vsem nogometašem in vsem članom strokovnega vodstva. Tako sta španski strateg, ki je uspešno deloval tako pri Olimpiji kot pri Celju ter tudi Žan Vipotnik, ostala brez delodajalca in da sta v tem trenutku prosta.

Že pred nekaj dnevi je odjeknila novica, da je nastala situacija odprla vrata za vrnitev Alberta Riere v Celje. Zdaj pa dvomov ni več: po naših zelo zanesljivih informacijah je Damir Krznar postal preteklost Celja in bo na klop spet sedel Riera. In ne le to: Španec bo nemudoma prevzel vodenje aktualnega slovenskega prvaka. To, da bi španski strateg lahko zapustil Bordeaux in prevzel Celje, bi sicer v normalnih okoliščinah trajalo nekaj dni, toda francoski klub je Celju še vedno dolžan en obrok odškodnine za Majorčana. Klub iz knežjega mesta pa se je z Bordeauxom dogovoril, da se temu znesku odpove in Španec bo lahko ekspresno postal novi trener Celja.
Kako ekspresno? Že danes se bo vrnil v knežje mesto, jutri pa se bo z ekipo odpravil na povratno preizkušnjo kvalifikacij za ligo prvakov v Bratislavo. Prva tekma se je končala z 1:1, Celjani pa so imeli kup zapravljenih priložnosti kljub igralcu več.
Kaj pa bo z Žanom Vipotnikom? Glede na to, da je igralec brez odškodnine bo imel kar nekaj ponudb tudi iz tujine, zato je malo verjetno, da se bo vrnil v Slovenijo, kjer sta sicer zanimanje zanj izkazala dva kluba - Celje in Maribor. Morda pa se vendarle odloči nadaljevati sodelovanje z Riero ali bodo zmagala čustva in bi se odločil za Ljudski vrt, kjer je že tresel kot za stavo.