© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2024 08:37:07
Deli članek:

Je Maribor vendarle našel novo okrepitev? V Ljudski vrt prihaja napadalec iz zanimive afriške države

Grega Wernig

Je to novi napadalec, ki bo prišel v Ljudski vrt?

Nogometaše Maribora danes ob 20.15 čaka tekma 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, v Ljudski vrta pa prihaja romunska Craiova. Mariborčani so tokratno evropsko pot začeli v kvalifikacijah za ligo Europa, a jih je v prvem krogu izločil bolgarski Botev Plovdiv in jih pahnil v kvalifikacije za konferenčno ligo. Vijolični so v Bolgariji klonili z 1:2, v Ljudskem vrtu pa remizirali z 2:2. Med dvema evropskima preizkušnjama so v 1. krogu Prve lige Telemach s kar 4:1 premagali Domžale, kar nedvomno vliva optimizem pred nadaljevanjem evropske poti, a hkrati se trener Ante Šimundža ni mogel izogniti pogovoru o morebitnih okrepitvah. 

"Če bi bile okrepitve zdaj tukaj in bi z nami opravili priprave, bi bila druga zgodba. Dejstvo je, da vsi skupaj potrebujemo čas. Tudi partnerji potrebujejo čas, da nekatere stvari spoznajo, nekatere stvari se delajo. Kar je pozitivno, je to, da ne skačemo 'na glavo' in da ne delamo na silo, temveč da ocenjujemo situacijo. A kot pravim, to je stvar športnega direktorja, partnerjev. Dejstvo pa je, da sem s tem, ko sem dejal, da potrebujemo okrepitve, dal sporočilo vsem nam v klubu. Če želimo biti konkurenčni, potrebujemo malce širši kader. Še posebej, ko pride do zahtev, ko moraš nekaj spremeniti, da lahko ekipo dvigneš ali zadržiš na primerni ravni," je pred evropsko tekmo poudaril Šimundža. 

Po poročanju Sportkluba pa naj bi vijoličasti že našli novega napadalca, in sicer iz Gabona. Vse bližje prihodu v štajersko prestolnico naj bi bil 23-letni Orphe Mbina, ki je nazadnje igral v tretji francoski ligi za Nimes. V zadnji sezoni je na 34 tekmah dosegel 12 golov. Zanj naj bi Mariborčani plačali 300 tisoč evrov odškodnine.