Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2024 10:07:08
Deli članek:

Želela ga je Olimpija, želel ga je Maribor, odlični napadalec bo oblekel vijoličasti dres, toda ...

alesfevzer.com

Na poletni prestopni tržnici je potekal večni derbi, v boj za odličnega napadalca sta se podala tako Olimpija kot Maribor.

Nekdanji mladi slovenski reprezentant, robustni napadalec Nik Prelec, bo znova zamenjal delodajalca. 23-letni Štajerec, ki je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš italijanskega prvoligaša Cagliarija igral za avstrijskega prvoligaša Tirol in na 32 prvenstvenih tekmah zabil osem zadetkov, bo tudi v novi sezoni igral na posoji. 

Tako Olimpija kot Maribor sta upala, da bosta uspela Prelca zvabiti v svoje vrste. Oba največja slovenska kluba namreč pospešeno iščeta novega napadalca, Ljubljančani so želeli Prelcu dati novo priložnost, potem ko se v prvem mandatu na Stožicah mladi slovenski reprezentant, takrat še kot posojen nogometaš Sampdorie, ni izkazal. Mariborčani pa so želeli popraviti svojo napako, kajti potem ko Prelcu v Olimpiji tudi zaradi objektivnih razlogov - vračal se je po hudi poškodbi - ni uspelo, je bil nekdanji mladi slovenski reprezentant ponujen vijoličastim, a se Marko Šuler takrat ni odločil, da bi Prelca brezplačno pripeljal pod Kalvarijo. 

m24

Tako Olimpija kot Maribor sta si torej prizadevala, da bi Prelec kariero nadaljeval v njihovem taboru, toda do tega ne bo prišlo. Že kmalu naj bi namreč postal član avstrijskega velikana Austrie iz Dunaja, ki si ga bo za eno sezono sposodila od Cagliarija. Slednji je s Prelcem sicer pogodbo podaljšal vse do poletja 2027, a ga bo poslal še na enoletno kaljenje v Avstrijo, kjer se je Prelec v dresu Tirola že dokazal. Austria bo plačala določeno odškodnino za posojo, hkrati prevzela tudi večji del njegove plače, takšna finančna ponudba pa je bila preveč tako za Olimpijo kot za Maribor ...