vesoljski odpadki Svet24.si

V orbiti se je raztreščil ruski satelit za ...

upokojenec Svet24.si

Upokojenci se danes veselijo dodatka, koliko bo ...

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

jure-pavlič Njena.si

MasterChef: Jureta šokirali oboževalci

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

rb
rb
1 11.06.2024 11:48:31

Dogaja se! Mura tik pred začetkom novega poglavja, oglasil se je predsednik

Aleš Cipot
Črno-beli v pričakovanju pomembne odločitve začeli priprave.

Muraši so spet skupaj. Oddih je preteklost, Tonči Žlogar in njegovi varovanci so začeli priprave na novo sezono, po uvodnem sestanku v Fazaneriji so v ponedeljek popoldne na vzorno pripravljeni zelenici v Renkovcih, ki ji tudi močno deževje ni prišlo do živega, opravili prvi trening. Potilo se je tudi nekaj obetavnih fantov iz nogometne šole, ki bodo v prihajajočem obdobju poskušali opozoriti nase, nekdanji reprezentant je imel na voljo 22 igralcev in štiri vratarje. V skupini čuvajev mreže so bili Klemen Mihelak, Florijan Raduha, Vid Šumenjak in Aljaž Strajnar, preostalo zasedbo so sestavljali Borna Proleta, Tilen Ščernjavič, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Pucko, Aljaž Antolin, Nikola Jovićević, Luka Turudija, Sandi Nuhanović, Filippo Tripi, Almin Kurtović, Emir Saitoski, Matic Maruško, Amadej Maroša, Ivan Šarić, Niko Kasalo, Jaka Domjan, Niko Graj, Nal Lan Koren, Alin Kumer Čelik, Žan Petrovič in Bine Anželj.

Po individualnem programu so zaradi okrevanja po poškodbi vadili Žan Trontelj, Robert Čakš, Tarik Bagola, Timotej Brkić in Žiga Laci; slednja bosta odsotna še zelo dolgo. Po najbolj obetavnem scenariju se bosta na igrišče vrnila v drugi polovici prihajajoče sezone. Manjkal je Leard Sadriu, ki se bo po reprezentančnih obveznostih kmalu pridružil ekipi, od črno-belih so se poslovili Ben Cottrell, Alexandros Kyziridis, Julien Lamy in Daniel Katić.
Novih moči za zdaj ni, kar je vsekakor povezano z dokaj negotovimi razmerami, ki v pričakovanju odločitve, kako naprej, trenutno prevladujejo v prekmurskem nogometnem hramu. Temu gre gotovo pripisati tudi to, da se Sobočani tokrat dan pred uvodnim treningom niso zbrali na skupni večerji, kar je bila tradicija že vrsto let. Tako kot navijači tudi igralci nestrpno pričakujejo poteze prvega moža kluba. Že vrabci čivkajo, da si že dalj časa prizadeva za finančno injekcijo, ki bi poskrbela za nemoteno delovanje in prepotrebno stabilnost, ki bi bila lahko brez tovrstnega ukrepanja kmalu na trhlih temeljih. V tem primeru ne bi več zamujalo le pol plače …

Robert Kuzmič glede prihoda vlagatelja oziroma strateškega partnerja ostaja zadržan. V javnosti ne želi dajati konkretnih informacij, se je pa sinoči oglasil na uradni spletni strani kluba ter nagovoril navijače in nogometno javnost na ravnici.
"Drage Murašice in Muraši, z današnjim dnem se začenjajo priprave na sezono 2024/25, ki prinaša veliko izzivov. Ob koncu pretekle sezone smo bili upravičeno razočarani, minuli tedni so bili tako namenjeni analizi pokazanega na terenu in iskanju rešitev, da bi bila naša Mura v sezoni, ki prihaja, videti bolje.
Po koncu sezone smo se poslovili od štirih nogometašev, do konca meseca pa si želimo, da bo ekipa sestavljena in pripravljena za izzive, ki prihajajo. Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo kot klub, na tem mestu pa bi si želeli razumevanja in potrpežljivosti, saj želimo vse odločitve, ki jih bomo sprejeli, natančno preučiti in potegniti poteze, ki bodo v najboljšem interesu kluba. Ekipo želimo večinoma sestaviti do konca meseca, seveda s pridihom in poudarkom na domačih in doma vzgojenih nogometaših. Vzporedno s tem pa smo še naprej zelo aktivni pri iskanju strateškega partnerja, s katerim želimo Muro vrniti na raven, na kateri smo bili že v preteklosti.
Za nami je eno težjih obdobij, ko nam krivulje navkljub vsem prizadevanjem še ni uspelo obrniti navzgor. Vendar v Muri nikoli nismo in ne bomo obupali. Verjamemo, da se bodo stvari na bolje obrnile že v tej sezoni. Z borbenostjo, trdim delom, odrekanjem in seveda z vašo pomočjo, ker vsi skupaj, smo Mura in smo ponos Prekmurja. Se vidimo v Fazaneriji!" je sporočil prvi mož soboškega prvoligaša.

Po naših informacijah bo najpomembnejša odločitev sprejeta že zelo kmalu. Najpozneje do konca tedna naj bi Mura dobila 'strica iz Amerike'. Zanesljiv vir nam je prišepnil, da ne bi smelo biti več nikakršnega dvoma, da se bo Robertu Kuzmiču pridružil George Juncaj. Za kakšno obliko sodelovanja naj bi šlo, za zdaj ostaja skrivnost, ampak pogodba je menda sestavljena in potrebuje le še nekaj popravkov, preden bodo na njej tudi vsi potrebni podpisi. Ko se bo ta uresničil, pa bo eno od ključnih vlog v Fazaneriji prevzel Agron Šalja. Zaupnik ameriškega podjetnika črnogorskega rodu, ki bo skrbel za kadrovanje …

mura trening lc

Članki iz rubrike