asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

rb
rb
0 11.06.2024 11:09:25

Je ljubljanski klub naprodaj? Takšna je resnica, evropske kvalifikacije pa najbrž v Šiški

Profimedia
Okolje, v katerem veš, kaj lahko pričakuješ.

Bravo začenja novo poglavje. Aleš Arnol in njegovi varovanci so se danes lotili priprav na naslednjo sezono, ki bo nekaj posebnega. Za vedno bo ostala z zlatimi črkami zapisana v klubsko zgodovino, rumena zasedba se bo prvič predstavila v evropski konkurenci. Potem ko je Rogaška ostala brez licence, so kot četrtouvrščeni zapolnili nastalo slovensko vrzel v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Ljubljančani na plesu kroglic 18. junija na sedežu Uefe v Nyonu ne bodo imeli statusa nosilca, toda na nasprotni strani žreba je gotovo kar nekaj premagljivih ekip za podaljšanje prisotnosti na mednarodni sceni.

Prve tekme prvega kvalifikacijskega kroga bodo 11. julija, povratne teden dni pozneje, ob tem pa je zanimivo, da Gašper Trdin in soigralci svojih tekmecev ne bodo gostili v svojem novem ligaškem domovanju v Stožicah, temveč kar na Žaku, kjer bodo do nadaljnjega še naprej tudi trenirali. Gradbene mehanizacije, ki bi morala začeti popolno prenovo dotrajanega objekta, namreč ni na vidiku, ob tem pa velja omeniti, da se Bravo na največji stadion na sončni strani Alp ni preselil samo zaradi gradbincev, temveč so temu botrovali licenčni pogoji, ki od naslednje sezone (nujno) zahtevajo žaromete. V prvem in drugem krogu kvalifikacij konferenčne lige niso obvezni, zato v klubu ob zeleni luči Uefe razmišljajo, da bi vendarle igrali v Šiški, kar bi v veliki meri znižalo stroške.
Kar zadeva kadrovanje, so bili za zdaj 'na meniju' zgolj odhodi. Luka Kerin v podpis ni dobil nove pogodbe, Jakov Gurlica se je vrnil v zagrebški Dinamo, posoja pa se je iztekla tudi Janu Gorencu, ki bo v prihodnje znova na voljo trenerju v Eupnu. Pri Bravu si želijo, da bi jim pomagal še naprej, a roko na srce so možnosti za uresničitev takšnega scenarija zgolj minimalne.
Kakšne pa so možnosti za uresničitev napovedi oziroma namigovanj, da bi Bravo lahko dobil strateškega partnerja (najbolj pogosto se omenja zagrebški Dinamo) ali vlagatelja, ki bi imel večinski delež? "Želimo si sodelovanja z vsemi, tako doma kot v tujini. Seveda pod pogojem, da bo takšna želja obojestranska, realna in smiselna. Strateško partnerstvo da, prav tako povezovanje, prodaja pa za zdaj ni prioriteta," odgovarja častni predsednik in ustanovitelj kluba Darko Martin Klarič ter pred prihajajočimi izzivi poudarja: "Ne pričakovanja, temveč le delo, disciplina in odgovornost je tisto, kar ostaja naša realnost. Ne Evropa, zgolj sezona 2024/25 bo naša prioriteta in realen cilj. Veliko dela nas še čaka, da dosežemo prvoligaško stabilnost in se približamo sredini lestvice. To je žal naša realnost, ki jo je treba živeti, razumeti in spoštovati. Morda smo res malce drugačen klub, v katerem pa veš, kaj lahko pričakuješ."

Članki iz rubrike