uber, dunaj Svet24.si

V tujini Uber deluje dobro in zgledno, zakaj se ga...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

janša, grafit Necenzurirano

Kaj se je slovenska desnica naučila od Donalda ...

vila frantar zabret Reporter.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

pogacar tour Ekipa24.si

Kaj pa olimpijske igre? Pogačar o naslednjemu ...

Baby Lasagna je potrdil svoj sloves edinstvenega glasbenega fenomena Revija Stop

Pivo in cvetje - Bombastični koncerti, svetovne ...

slovenija 1 Ekipa24.si

Joj, kakšna tekma! Dramatična končnica na tekmi...

Ekipa SN / Jurij Završnik
Ekipa SN / Jurij Završnik
1 14.05.2024 09:28:33

Župan Ljubljane Zoran Janković zelo iskreno o trenutnem stanju v Olimpiji: "Povem vam, zakaj ne hodim na tekme!"

Martin Metelko
Župan slovenske prestolnice Zoran Janković je eden tistih, ki ima šport v krvi. Rad ima šport in ponosen je na dosežke športa v 'najlepšem mestu na svetu'. Tudi ali pa predvsem zato Mestna občina Ljubljana finančno podpira šport, kolikor je le mogoče in kolikor to dopušča proračun.

Nobeno slovensko mesto in noben slovenski župan ne podpira športa v tako veliki meri kot prav Janković. Zakaj? Da mestu, ki ga vodi, da vsebino. Ljubljana je mesto športa in toliko različnih vsebin, kot jih ima prestolnica, nima noben drug kraj v Sloveniji, pa tudi širše. In težko je najti denar za vse, ki bi si ga zaslužili, ker delajo dobro. 

Mesto tako finančno kot na druge načina podpira tudi največje klube in mednje spada tudi nogometna Olimpija. Slednja daje vsebino na stadionu v Stožicah, slednja še vedno zbere največ ljudi na tribunah, kadar je pomembna tekma in ko se zahtevna ljubljanska publika zbudi iz otopelosti in brezbrižnosti.

Veliko tistih, ki navijajo za nogometno Olimpijo, pa ni navdušenih nad vodstvom tega kluba. Nekdanji trener zeleno-belih, Španec Albert Riera, ki je v pretekli sezoni osvojil dvojno krono, je dejal, da bi najbolj pomagali Olimpiji tako, da ji ne bi pomagali. Župan Ljubljane je drugačnega mnenja. »Najprej naj povem, da že nekaj časa ne hodim na nogometne tekme Olimpije. Zakaj? Ker stvari niso urejene,« je dejal Janković in nadaljeval: »Z lastniki oziroma odgovornimi nogometne Olimpije sem se takoj po sezoni sestal in jih vprašal oziroma se z njimi pogovarjal, da bi bilo smiselno, če bi Riera ostal trener zeleno-belih, saj je osvojil dvojno krono. Na enak način sem se sestal tudi z Milanom Mandarićem po tisti sezoni, ko je Igor Biščan osvojil tako prvenstvo kot pokal. Znano je, kaj se je nato zgodilo. Lastniki, ki dajejo denar, odločajo.«

CELOTEN POGOVOR Z ZORANOM JANKOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike