evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
16 08.05.2024 13:22:19

Zlatko Zahović brutalno iskreno: "Povem vam, kaj bi se zgodilo, če bi prevzel Koper! Maribor pa je brez lovorik zato, ker ..."

Martin Metelko
Zlatko Zahović je v obsežnem intervjuju za Mozzartsport spregovoril tudi o razmerah v slovenskem nogometu.

Zlatko Zahović se po odhodu iz Maribora redkeje pojavlja v medijih, kot se je, ko je še aktivno opravljal funkcijo športnega direktorja vijoličastih. A ko se, se razgovori o številnih tematikah, tako kot se je nazadnje za srbski Mozzartsport. Spregovoril je namreč o prihajajočem evropskem prvenstvu, na katerem se bosta v skupinskem delu srečala Slovenija in Srbija, o razmerah v obeh reprezentancah, o Partizanu in tudi o slovenskem klubskem nogometu in o tem, ali razmišlja o vrnitvi. 

"Od desetih največjih uspehov slovenskega nogometa sem jaz sodeloval pri osmih. Zato imam vse argumente, da iskreno govorim. Imam znanje, poznam stvari, okolje. Sem strokoven, imam PRO licenco, živim za nogomet. Če bi se na primer zgodilo, da bi prevzel Koper, bi bil desetkrat zapored prvak. Zakaj? Ker v Sloveniji ni kakovostne stroke in bi bil prvi. Tu ljudje ne razumejo evropskega nogometa," je brez dlake na jeziku povedal Zahović. Pojasnil je tudi, kako to, da ima Slovenija v zadnjih letih štiri različne prvake - Mura, Maribor, Olimpija in Celje. "To je normalno, če pa ni mene. To se ne bi zgodilo, če bi bil jaz v Maribor. Odkar sem šel, so osvojili le eno lovoriko. V mojem času pa 8 naslovov v 14 letih. In samo da spomnim: ko smo začeli to zgodbo, nismo imeli za prašek za pranje perila." 

Članki iz rubrike