evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 08.05.2024 11:39:26

Celjane popeljal do naslova, trenerski stolček pa se mu močno maje! Upravičeno?

alesfevzer.com
Čuden je ta trenerski poklic. Kot rad reče Damir Krznar, trenerje deli zgolj na dve skupini, tiste, ki so bili odpuščeni, in tiste, ki še bodo.

On je trenutno v drugi skupini. Moral bi biti trdno, varno v trenerskem stolčku, toda vse več je govoric, da temu ni tako. Da bodo morda pri Celju za novo sezono celo poiskali novo rešitev, čeprav je prvi mož grofov Valerij Kolotilo še nedolgo tega zatrjeval, da je Krznarjeva služba varna. A saj veste, da se v nogometu stvari spremenijo v hipu.

Skozi celotno sezono se je moral Damir Krznar soočati z očitki, da zgolj in samo žanje plodove dela, ki ga je v Celju opravil njegov predhodnik Albert Riera. Te očitke je 51-letni Hrvat sprejel stoično, z njimi nikdar ni polemiziral. Verjetno mu niso bili najbolj pogodu, kajti zares se je velikokrat zdelo, da ga vsi po vrsti malce podcenjujejo, toda zavedal se je, da bi bilo kakršnokoli dokazovanje nasprotnega boj z mlini na veter. Navsezadnje je v knežje mesto prišel po tem, ko je španski strokovnjak presenetljivo že po dveh mesecih in pol zapustil Celjane in sprejel klic francoskega Bordeauxa, sam pa je bil brez službe, ko je zgolj krog poprej dobil 'nogo' pri Mariboru. Šale na njegov račun, kako je brez odigrane tekme, čez noč, s četrtega/petega mesta napredoval na prvo, so kar deževale in Krznar jih je sprejel. Takoj po ustoličenju je poudaril, da ne bo kaj veliko spreminjal, ker je Albert Riera ustvaril stroj za doseganje zmag, v svojem prvem odgovoru po tem, ko si je s Celjani štiri kroge pred koncem z zmago nad neposrednim tekmecem za naslov prvaka, Olimpijo, zagotovil naslov slovenskega državnega prvaka, pa se je zahvalil svojima predhodnikoma, tako Rieri kot Romanu Pilipčuku, in del zaslug za ta naslov pripisal tudi njima.



Ker Maribor v spomladanskem delu sezone ruši vse pred seboj in je z naskokom najboljša ekipa drugega dela sezone, so se zdaj začele pojavljati še šale na Krznarjev račun, češ da je edino dobro stvar za Celje naredil, ker si je na začetku sezone z vijoličastimi nabral tako velik zaostanek za Celjani. No, morda je vtis res takšen, toda ko pogledamo zgolj številke, ki so edine merodajne, moramo zavreči obe zgornji trditvi ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: celje, krznar

Članki iz rubrike