franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu/STA
nu/STA
0 29.03.2024 22:30:32

Festival zadetkov v Domžalah! Muraši dihajo lažje, so se končno izvlekli iz krize?

Martin Metelko
Nogometaši Mure so v 28. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagali Domžale s 5:3 (2:0).

Tako Domžale kot Mura sta predvsem zaradi neprepričljivih predstav v spomladanskem delu prvenstva v nevarnem območju, zato jim je za pobeg v varnejšo cono pomembna vsaka točka. Nekateri so menili, da bi bili obe ekipi zadovoljni s točko, a sama tekma tega ni pokazala. Obe moštvi sta kazali željo in voljo po napadih, kar dokazuje tudi veliko število golov. Večina jih je sicer padla v zadnjem delu tekme, učinkovitejši pa so bili gosti. Dosegli so jih pet, prejeli pa tri, vodili so že s 5:1. Z zmago so se na lestvici utrdili na šestem mestu, pred sedmouvrščenimi Domžalčani imajo zdaj sedem točk prednosti.

Dinamičen je bil že začetek. Na obeh straneh je bil nekaj nevarnih strelov, boljši vtis pa so puščali gosti, ki so bili tudi nevarnejši. Amadej Maroša je sicer iz sumljivega položaja zadel prečko, Matic Maruško se je v kazenskem prostoru namesto strela odločil za podajo, ki pa je bila premalo natančna, v 29. minuti je Julien Lamy streljal z glavo, vratar Lovro Štubljar je bil na mestu.

Že v naslednji minuti pa je Mura povedla. Po protinapadu je Lamy lepo zaposlil v kazenski prostor Sandija Nuhanovića, ta je v teku preigral domžalskega branilca, se znašel iz oči v oči s Štubljarjem, nato pa z močnim strelom z levico žogo poslal pod stičišče vratnice in prečke.

Prejeti gol je Domžalčane šokiral, tekmec je povsem zagospodaril na igrišču, posledica je bil drugi gol v 39. minuti. Žiga Kous je streljal od daleč, Štubljar je nespretno odbil žogo, ki je prišla do Nuhanovića. Ta je nato le stekel mimo vratarja in poslal žogo v mrežo.

Domžalčani so morali drugi polčas začeti še bolj tvegano, kar je bila priložnost za protinapade prekmurske ekipe. Domačim branilcem je do svoje menjave težave predstavljal predvsem Lamy, ki je v 51. minuti streljal mimo gola, le nekaj minut pozneje pa neoviran stekel proti vratarju, a okleval s strelom ali podajo na drugo vratnico, kjer je bil v ugodnem položaju Aljaž Antolin.



To bi lahko v 59. minuti kaznovali domači, ko je prosti strel z leve strani izvedel Jošt Pišek, v kazenskem prostoru se je dobro znašel Dario Kolobarič, toda imel je smolo, žoga je po njegovem strelu z glavo zadela le vratnico.

V 65. minuti je odlično streljal Filip Stuparević, vendar je spremembo izida z odličnim posredovanjem preprečil vratar Klemen Mihelak, ki pa dve minuti pozneje vendarle ni mogel preprečiti zadetka Domžalčanov. Stuparević je bil podajalec z desne strani, neodločnost Murine obrambe pa je pred golom kaznoval Kolobarić.

Gostitelji so nadaljevali napade, a gole so dosegali tekmeci. Najprej po protinapadu Robert Čakš, nato po seriji napak in zapravljenih priložnosti Mure še Maroša, potem ko je Luka Topalović podaril žogo podajalcu Žanu Trontlju, med strelce se je vpisal tudi Alvin Kurtović.

Zadnja gola na tekmi so vendarle dosegli gostitelji, za kozmetični popravek izida sta poskrbela Jan Đapo ter Pišek.

Mura bo v naslednjem krogu gostila Celje, Domžale pa bodo gostovale pri Bravu.

Značke: nogomet, dp, domžale, mura

Članki iz rubrike