franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu/STA
nu/STA
6 29.03.2024 17:17:49

Vroča zgodba pomladi v 1. SNL se nadaljuje! Rogaška do nove pomembne zmage, spet zablestel Hrvat!

Luka Vovk
Nogometaši Rogaške so v tekmi 28. kroga Prve lige Telemach premagali Bravo Kostel z 2:0 (1:0).

Nogometaši Brava so v Rogaško Slatino prišli kot favoriti in iskali tri točke, s katerimi bi ostali v igri za evropska mesta. A so naleteli na razpoloženo domačo ekipo, ki je v spomladanskem delu sezone v odlični formi in je tudi tokrat dobila tri nove pomembne točke v boju za obstanek. Rogaška je zdaj po točkah (sicer z dvema tekmama več) ujela Domžale na sedmem mestu, Bravo ostaja četrti.

Domača zasedba je tekmo bistveno bolje začela in imela večji del prvega polčasa izrazito premoč. Najbolj nevarna za vratarja Matijo Orbanića sta bila Patrik Mijić in Oliver Kregar, ki sta do 20. minute že imela nekaj priložnosti, Kregar je med drugim močno meril s kakšnih osmih metrov, a je vratar gostov žogo še odbil v kot, na pravem mestu je bil tudi minuto pozneje ob nevarnem strelu Mijića.

Brez moči pa je bil Orbanić v 23. minuti. Po izgubljeni žogi Brava je Alen Korošec dobro podal Mijiću, ta pa je z močnim strelom s kakšnih 14 metrov z desne strani poslal žogo v gol.

Gostje so si prve nevarnejše priložnosti priigrali šele ob koncu prvega dela, ko sta bila s streloma od daleč nevarna Martin Pečar in Jakoslav Stanković, toda izkazal se je domači vratar Mulalić.



V nadaljevanju je sprva kazalo, da bo Bravo prevzel pobudo, domači pa popustili. A čeprav so imeli gostje več žogo v nogah, posebej nevarni niso bili. Potem pa je spet zapretila Rogaška, ki je v 72. minuti dokončno pokopala vse upe Brava na ugodnejši izid.

Rezervist Shakeone Satchwell je v kazenskem prostoru še ujel žogo pred zadnjo črto in jo poslal nazaj, Mijić pa je za svoj že šesti gol v spomladanskem delu sezone močno udaril s kakšnih 12 metrov pod prečko.

Domači so do konca dvoboja brez težav zadržali prednost, gostje so bili nenevarni, pri Rogaški pa bi lahko v sodnikovem dodatku zadel še Žan Flis, a je v gneči udaril mimo gola.

V naslednjem krogu bo Rogaška 6. aprila gostila ljubljansko Olimpijo, Bravo pa dan pozneje Domžale.

Značke: nogomet, dp, rogaška, bravo

Članki iz rubrike