franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu/STA
nu/STA
1 29.03.2024 19:47:54

Drama v Ljudskem vrtu! Mariborčani končali z igralcem manj, Radomljani zapravili enajstmetrovko!

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so v 28. krogu Prve lige Telemach doma premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).

Maribor je imel pred tekmo 28. kroga z zadnjeuvrščenimi Radomljami neporavnane račune. Izločile so ga namreč v slovenskem pokalu, kar je bil le en od številnih razlogov za velik motiv Mariborčanov, ki so v preteklosti na medsebojnih prvenstvenih tekmah doslej le dvakrat izgubili, obakrat v Ljudskem vrtu, kar je bil poleg pokalnega poraza tudi razlog, da vendarle morajo biti tudi previdni. In spet bi se jim lahko zalomilo, gosti so imeli v 65. minuti veliko priložnost za izenačenje, a so zapravili enajstmetrovko. Od 76. minute pa so gostitelji igrali še z igralcem manj.

Oslabljeni Mariborčani, najbolj se je poznala odsotnost Hilala Soudanija in Blaža Vrhovca, so morali zaradi navijaškega incidenta v Murski Soboti tekmo igrati pred praznimi tribunami, a niso bili brez navijaške podpore. Navijači so si tekmo ogledali na zaslonu pred stadionom, pri tem pa bili zelo glasni, njihovo navijanje je zagotovo prišlo do ušes igralcev. Ti so po pričakovanju prevzeli pobudo, pletli mrežo okoli tekmečevih vrat, a prvem delu posebej nevarni niso bili.

Kljub temu so imeli nekaj polpriložnosti. Tako je v deveti minuti Marko Božić po akciji in podaji Aneja Lorbka poskusil z glavo, vratar gostov Emil Velić je žogo odbil v kot, Velić ni imel težkega dela niti pri poskusu Arnela Jakupovića od daleč, Maks Barišič pa je na podoben način kot Božić poskušal z glavo, vendar je žoga zletela čez gol.

Radomljani so se osredotočili na protinapade, nekajkrat so nevarno prišli v kazenski prostor tekmeca, toda nevarnejšega strela na gol niso sprožili.


Če so želeli zmagati, so morali biti vijoličasti v nadaljevanju konkretnejši. Da bodo, je že v prvi minuti drugega napovedal Božić, njegov strel z roba kazenskega prostora je Velić odbil, odbiti žogi pa poti v mrežo ni našel niti Barišič. Pritisk se je v naslednjih minutah še nadaljeval, Božič je bil stalna nevarnost, gol je visel v zraku.

In v 57. minuti se je mreža tudi zatresla. Božič je z desne strani poslal natančen predložek v sredino, kjer Jakupović ni imel težkega dela, da jo je z glavo poslal na želeni cilj.

Radomljani so po prejetem zadetku hitro spremenili način igre. Zaigrali so napadalneje in v 61. minuti se jim je to tudi obrestovalo. Pijusa Širvisa je v kazenskem prostoru žoga zadela v roko, sodnik Mihael Antič pa je po ogledu Vara pokazal na belo točko. Izvedel jo je Dejan Vokić, ki pa mu je z odlično obrambo veselje preprečil vratar Maribora Menno Bergsen.

Kljub napadalnejši igri gostov pa so bili domači še naprej nevarnejši, med drugim bi v 75. minuti bolje streljal Josip Iličić. Le nekaj trenutkov pozneje so gostitelji ostali brez izključenega Itsukija Urate, ki si je rdeč karton prislužil zaradi preostrega prekrška. Kljub pritisku tekmecev pa so zdržali in zadržali vodstvo. Etienne Beugre je celo dosegel še en gol za Maribor, vendar so ga sodniki zaradi nedovoljenega položaja razveljavili.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Kidričevem, Radomljani bodo gostili Koper.

Značke: nogomet, dp, maribor, radomlje

Članki iz rubrike