902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 14.01.2024 17:23:39

Olimpija pokazala svojo moč: Ob visoki zmagi zablestel ta mladenič! Kakšna bo njegova prihodnost?!

Martin Metelko
Bo tudi Aldin Jakupović v spomladanskem delu sezone igral za člansko ekipo zmajev?

Za nogometaši Olimpije je prva pripravljalna tekma letošnjega leta, ki so jo v prvi vrsti izkoristili za kalibracijo merilnih naprav. Drži, da hrvaški drugoligaš Jarun ni bil dorasel nasprotnik slovenskih prvakov, a je Zoran Zeljković v uvodni preizkušnji dobil, kar je želel in iskal. Morda še več. Namesto poledenele zelenice na Kodeljevem je vlogo gositeljice prevzela umetna trava športnega parka Ilirija, kjer je lepo število gledalcev pospremilo visoko zmago Ljubljančanov.

Z zadetkoma Marka Bresta in Dioga Pinta je Olimpija na odmor odšla s prednostjo 2:0, v nadaljevanju pa so po številnih zamenjavah Zorana Zeljkovića - na igrišče je skupno poslal kar 27 nogometašev - zeleno-beli še stopnjevali tempo. Prednost je na 3:0 v 50. minuti povišal Jorge Silva, deset minut kasneje je bil natančen Admir Bristrić. V preostanku obračuna so na sceno stopili mladeniči v zeleno-belem; do neuradnega prvenca v članski ekipi je najprej prišel Mateo Aćimović, v zadnjih 20 minutah tekme pa je bil kar trikrat pred nasprotnikovimi vrati uspešen Aldin Jakupović.



Slednjega sicer pred dnevi še ni bilo med tistimi mladinci, ki so bili priključeni članski ekipi Olimpije. Sedemnajstletnik je v tej sezoni sicer že treniral s prvo ekipo in zaigral tudi na odmevnem obračunu z Galatasarayem, a je konkurenca na krilnih položajih v ljubljanski zasedbi precej ostra. Kot je na torkovi novinarski konferenci zatrdil Boromisa, končne odločitve o prihodnosti Jakupovića še ni bilo.
Športni direktor Olimpije se je med tednom sestal z očetom in zastopniki. »Fant ima potencial, gre za eksplozivnega, zanimivega krilnega napadalca, a imamo po drugi strani v ekipi kar nekaj nogometašev na tej poziciji. Ni izključeno, da se bo tudi Jakupović pridružil pripravam prve ekipe; v naslednjih dneh bo znano, v katero smer bo šlo,« je takrat pojasnil Boromisa. Trije doseženi zadetki proti Jarunu utegnejo vplivati na končno odločitev.

Članki iz rubrike