asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

Andreja Katič Necenzurirano

Afera sodna stavba: kaj je ministrica Katič ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

luka-pangos, zmagovalec, masterchef-2024 Njena.si

Luka ohranil skrivnost do konca MasterChefa

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

STA
STA
0 14.01.2024 16:17:34

Hit letošnje nogometne sezone tokrat razočaral

Profimedia
Nogometaši Girone so na tekmi 20. kroga španske lige igrali neodločeno 0:0 z zadnjeuvrščeno Almerio. Kljub spodrsljaju so začasno skočili na prvo mesto lestvice, saj nogometaši madridskega Reala ta konec tedna igrajo na zaključnem turnirju španskega superpokala in bodo tekmo tega kroga igrali pozneje.

Današnja tekma bi morala biti za Girono, presenečenje sezone v Španiji, rutinska naloga, saj je bil tekmec Almeria, zadnja na lestvici in še brez zmage. A na koncu se ni izšlo po željah katalonske ekipe, gostitelji so bili v prvem polčasu nevarnejši in imeli več priložnosti. Še težje je bilo delo Girone po 74. minuti, ko je Aleix Garcia dobil rdeč karton. V končnici je bila Almeria tako celo bližje trem točkam, a je Girona izvlekla vsaj eno.


Z njo je zdaj na prvem mestu la lige pri 49 in ima eno več kot Real. Ta bo zvečer v finalu superpokala v Rijadu igral z Barcelono, slednja je na lestvici (s tekmo manj) po novem četrta, saj jo je v soboto prehitel Athletic Bilbao, ki je dobil baskovski obračun proti Realu Sociedadu z 2:1.

Danes bo še tekma Cadiz - Valencia, tekme udeležencev španskega superpokala pa bodo konec meseca. Barcelona bo tako kot v polfinalu v četrtek v Rijadu igrala z Osasuno, Atletico Madrid, ki je v polfinalu klonil proti mestnemu tekmecu, bo gostil Rayo Vallecano, Real Madrid pa bo 1. februarja gostoval pri Getafeju.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike