stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
4 09.01.2024 09:22:55

Noro razkritje! Slovenska legenda žaluje za Beckenbauerjem, on ga je zvabil v Bayern: Bil je tisti, ki ...

Profimedia
Smrt legendarnega nemškega nogometaša in funkcionarja Franza Beckenbauerja, ki je v starosti 78 let preminil v nedeljo, še vedno sproža številne odzive.

Eden tistih, ki je nekdanjega kapetana reprezentance Zahodne Nemčije v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, trenerja nemške izbrane vrste med letoma 1984 in 1990 ter nekdanjega direktorja Bayerna Münchna v devetdesetih letih dobro poznal, je eden najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini Branko Oblak.

"Bil je res vrhunski nogometaš. Primerjal bi ga s Pelejem, pa čeprav je bil branilec. Ne samo to, bil je tudi neverjetno karizmatičen nogometaš. Pravi vodja. To je potrdil že kot igralec in še bolj pozneje kot funkcionar," je Oblak za Sportklub opisal dve leti starejšega Beckenbauerja, s katerim pri Bayernu sicer nikoli nista igrala skupaj.


"Sem pa velikokrat igral proti njemu, s Schalkejem in z jugoslovansko reprezentanco. Že res, da nisva igrala skupaj, a je imel pri Bayernu, tudi ko ga tam ni bilo več, velik vpliv. On je bil tisti, ki je poskrbel, da sem jaz sploh prišel v Bayern," je dodal Oblak in poudaril, da je bil Beckenbauer zelo korekten človek in pravi gospod.

"Redko vidiš takega športnika, kot je bil on. Nikoli ni tolkel po mizi. Vedno je vse delal iz ozadja. Na vse v Nemčiji je imel velik vpliv. Nikoli ni želel neke funkcije, a je vlekel vse niti iz ozadja, tudi takrat, ko sem bil v klubu jaz. Njega se je vprašalo vse," je nadaljeval Oblak.

Kot je povedal, sta bila prijatelja. "Ni bil važič, čeprav bi lahko bil. V Nemčiji je bil izredno spoštovan, a je vedno znal prisluhniti. Nanj imam lepe spomine. O njem vse dobro. Res mi je žal, da je umrl. Bil je velika ikona. Vedel sem, da ima težave z zdravjem, a si nisem mislil, da bo umrl. Verjel sem, da bo živel sto let," je še povedal Oblak.

Značke: beckenbauer, oblak, bayern

Članki iz rubrike