Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
03.01.2024 09:59:13
Deli članek:

Bodo Celjani pozimi dobili še eno zvezdniško okrepitev? V knežjem mestu blizu dogovora z ...

Martin Metelko

Se Celju obeta še ena zvezdniška okrepitev?

Po tem ko je Žan Karničnik pretrgal vezi z Ludogorcem in tudi uradno postal član Celja, se na stadionu Z'dežele še naprej ozirajo po okrepitvah z namenom, da bi na začetku pomladi imeli močnejšo zasedbo kot ob končnici jeseni. V igri so zveneča imena.

Med njimi je tudi nekdanji član Olimpije Luka Menalo, ki je kot posojen igralec Dinama blestel v ljubljanski Olimpiji in hitro postal eden od zvezdnikov lige. Na 38 tekmah je dosegel 12 zadetkov in prispeval osem podaj, zdaj pa je pred izhodnimi vrati Maksimirja.

alesfevzer.com

»Iščemo rešitev, s katero bi bile zadovoljne vse tri strani in da bi našel klub, v katerem bo igral,« je ob včerajšnjem začetku priprav modrih med drugim povedal trener Sergej Jakirović. Nekdanji strateg Maribora ga je poleti želel v svoji ekipi na Reki, potem ko se je čez noč preselil v hrvaško prestolnico, pa je reprezentanta BiH nemudoma pozval, naj ostane v Zagrebu, ker nanj zelo resno računa. Vmes se je »ljubezen« med omenjenim dvojcem nekje izgubila; Luka Menalo je bil daleč od prve ekipe, zato je povsem razumljivo, da išče nov klub.

Že dalj časa je slišati, da je visoko na seznamu želja Sarajeva. Simon Rožman sposobnosti 27-letnega krilnega napadalca kakopak odlično pozna, z njim je sodeloval na Rujevici, vendar naj Luki Menalu vrnitev v domovino ne bi dišala, zato pa naj ne bi nasprotoval vrnitvi na sončno stran Alp. Spletna stran germanijak.hr je poročala, da bi ga v celjski slačilnici rad videl Damir Krznar, in dodala, da se zdi uresničitev takšnega scenarija dokaj verjetna. Dinamo in Celje se s tem strinjata, glavni igralec zgodbe si prav tako želi v knežje mesto; mikajo ga boj za naslov prvaka in poletni evropski izzivi. Čakalo naj bi se le še na dogovor med kluboma – ali bo šlo za posojo (z odkupom) ali za prestop?