Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2024 19:01:08
Deli članek:

Kaj čaka nogometaše Olimpije? S tem nasprotnikom se bodo že januarja pomerili v Turčiji!

Martin Metelko

Olimpija se bo v Beleku pomerila s češkim prvoligašem.

Deset točk. To je zaostanek, s katerim se bodo čez slaba dva meseca v spomladanski del prvenstva podali nogometaši Olimpije. V zmajevem gnezdu računajo na to, da si bodo Celjani v nadaljevanju pomladi privoščili vse to, česar si aktualni prvaki v pretekli sezoni niso – padec, ki bi najbližjim zasledovalcem znova ponudil priložnost. Nobenega dvoma ni, da bodo zmaji za takšen podvig potrebovali skoraj brezhibno nadaljevanje prvenstva, zato bodo uspešne zimske priprave še toliko pomembnejše.

Že nekaj časa je znano, da bo Olimpija tudi v letošnjem zimskem premoru velik del priprav na nadaljevanje sezone opravila v Turčiji. Zmaji se bodo v toplejše kraje predvidoma odpravili po uvodnem tednu treningov v Ljubljani; Zoran Zeljković bo svoje varovance na skupni večerji znova pozdravil 7. januarja.
Prvi teden priprav bodo Ljubljančani predvidoma opravili v slovenski prestolnici, če bo prva polovica januarja prinesla prave zimske razmere, v katerih bi bili treningi oteženi, pa bi se lahko Olimpija začasno ustavila tudi na Hrvaškem, kjer v lanskem zimskem premoru ni imela prav veliko sreče s pogoji za delo.

Aktualni slovenski prvaki bodo v naslednjih tednih odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem. Celotnega seznama v zmajevem gnezdu za zdaj (kot smo se že navadili) ne razkrivajo, se je pa zato prvi od tekmecev Olimpije »javil« sam. Ljubljančani se bodo 27. januarja v Beleku pomerili s češkim prvoligašem Banikom iz Ostrave.
Klub z vzhoda Češke v domačem prvenstvu trenutno zaseda šesto mesto, v sezoni 2003/04 je osvojil svoj edini državni naslov, pred dobrimi tremi leti pa je tukaj bogato kariero sklenil tudi legendarni Milan Baroš. Čehi bodo na isti dan eno tekmo odigrali že v dopoldanskem času, ko se bodo pomerili z Obolonom iz Kijiva.