zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
28 02.01.2024 15:17:06

Eden najboljših svojega časa skrušeno priznal nekaj intimnega in razkril veliko bolečino

Profimedia
Carlo Ancelotti velja za enega najboljših nogometnih trenerjev današnjega časa.

Prekaljeni italijanski strateg je ravno pred iztekom leta 2023 pogodbo z madridskim Realom podaljšal do junija 2026. Pred tem je že kazalo, da bo prevzel vodenje brazilske reprezentance, a si je zaradi sprememb v vodstvu brazilske zveze premislil.

V intervjuju z Jorgejem Valdanom, nekdanjim nogometašem Reala, zdaj pa teve komentatorjem, je razkril, da je kot otrok oboževal Inter. "Bil sem velik navijač modro-črnih. Moj idol je bil Mazzola. Leta 1978 sem bil celo na preizkušnji v Interju. Imel sem 19 let in igral na prijateljski tekmi z berlinsko Hertho. Na koncu so se vodilni pri Interju odločili, da bodo raje pripeljali Evarista Beccalossija, meni pa so pojasnili, da sem bil zanje predrag."



Ancelotti je še naprej gojil simpatije do Interja, čeprav je igralsko in potem tudi trenersko kariero gradil pri mestnem tekmecu Milanu. Z njimi je osvojil tudi tri italijanska prvenstva (dva kot igralec in enega kot trener), štirikrat se je povzpel na evropski vrh (po dvakrat kot igralec in trener), dvakrat pa na svetovnega (po enkrat kot igralec in trener). Danes skrušeno priznava: "Kot otrok sem bil navijač Interja. Še vedno ga imam rad, vendar ga nikoli ne bom treniral."

Štiriinšestdesetletni Italijan je v članski igralski karieri branil barve le treh klubov – Parme, Rome in Milana. Med letoma 1981 in 1991 je bil tudi italijanski reprezentant. Prav pri azzurrih je kot pomočnik tudi začel trenersko pot, potem pa po vrsti vodil Reggiano, Parmo, Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real, Bayern, Napoli, Everton in še enkrat Real.

Članki iz rubrike