Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
02.01.2024 10:48:08
Deli članek:

Ljubezen do Hajduka ne pozna meja! Navijači že 1. januarja poskrbeli za rekord, klub pa za video pesmi, ob kateri Poljud ponori (video)

Profimedia

Evforija v Splitu se nadaljuje.

Hajduk je zaradi izjemne podpore navijačev gotovo edinstven klub na prostorih nekdanje skupne države. In tudi širše, '12. igralec' ni miroval niti na novega leta dan. Dalmatinski ponos se lahko tako pohvali, da je imel po zgolj 24 urah novega leta že več kot 10 tisoč članov, kar je nov rekord. Do zdaj se je bilo najvišje število v enem dnevu 5914. "Cilj je, da bi do rojstnega dne kluba (13. februarja op. p) imeli več kot 65 tisoč članov. Še enkrat pokažimo, da navijači Hajduka postavljajo nove standarde in da nič ni nemogoče," je zadovoljen Tomislav Mikulić, ki na Poljudu vodi oddelek za članstvo. V torkovem dopoldnevu je bilo število novih članov že 13.628, kar je kakopak tudi finančna injekcija za klub, na ta način so beli zaslužili 222.498 evrov.

Sicer pa je ena od najbolj prepoznavnih pesmi na Poljudu, ki pri navijačih izzove prav posebna čustva, gotovo 'Dalmacijo', ki je nastala leta 1996. Izvajalca sta Alen Nižetić in Tutti Frutti Band, a uspešnica do zdaj ni imela videospota. V Hajduku so poskrbeli, da ga zdaj ima, posneli so ga pred zadnjim derbijem Hajduk – Dinamo.