Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.12.2023 18:33:05
Deli članek:

Želi ga Simon Rožman, a nekdanjega nogometaša Olimpije bolj vleče v Slovenijo

Hrvaški mediji razkrivajo, da se utegne Luka Menalo vrniti v slovenski klubski nogomet.

Trenutno še član zagrebškega Dinama skoraj gotovo ne bo nadaljeval kariere v zagrebškem velikanu, čeprav ima z njim podpisano pogodbo do leta 2026. Trener Sergej Jakirović ga vse bolj potiska na stranski tir, 27-letni občasni reprezentant BiH pa želi predvsem igrati.

Za Menala, ki je v sezoni 2019/20 kot posojeni nogometaš Dinama v dresu Olimpije odigral 38 tekem in dosegel 12 zadetkov, je interes pokazal Sarajevo. Trener Simon Rožman ga vidi kot primerno okrepitev v boju za uvrstitev v Evropo, vendar iz Hrvaške prihajajo informacije, da Menalo ne želi v BiH, kjer je sicer rojeni Splitčan začel kariero. Želi izbrati drugo možnost, ki se mu ponuja, iste informacije namreč pravijo, da je za njegove usluge zainteresiranih več slovenskih klubov.

Menalo je leta 2018 kot veliki up prestopil iz Širokega v zagrebški Dinamo, odškodnina je znašala 400 tisoč evrov. V Dinamu je zbral 91 tekem, na katerih je dosegel 11 zadetkov. V obdobju petih let je večkrat moral na posojo - k Slaven Belupu, Olimpiji in Rijeki. Transfermarkt ga vrednoti na 800 tisočakov.