Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2023 08:51:23
Deli članek:

Še začelo se ni, pa že prvi podpis pogodbe! Olimpija rivalu speljala igralca, zmajem se je pridružil ...

Martin Metelko

Aktualni državni prvaki so razkrili me prve zimske okrepitve, ki prihaja iz vrst mestnega tekmeca.

Kot je sporočila Olimpija, bo konkurenco med vratnicama Olimpije zaostril 21-letni Gal Lubej Fink, ki je prvoligaške izkušnje v preteklih sezonah nabiral pri NK Bravo. 202 centimetra visoki vratar je z zeleno-belimi podpisal sodelovanje do 31. decembra 2025.

Lubej Fink je debi v dresu mestnega tekmeca med elito vpisal v sezoni 2021/22, klub pa po 18 nastopih v prvenstvu in pokalu zapušča tik pred iztekom sodelovanja. V preteklosti tudi član mlajših reprezentanc Slovenije se bo novim soigralcem pridružil na začetku zimskih priprav.

Športni direktor Goran Boromisa je za spletno stran Olimpije povedal: "Zaradi daljše odsotnosti poškodovanega Matevža Vidovška smo se odločili, da ekipi dodamo še enega mladega vratarja. Gal je pri Bravu že okusil prvoligaški nogomet. Menimo, da je v tem trenutku prava izbira za razširitev vratarskih možnosti in hkrati poteza za prihodnost, kar se tiče vratarskega položaja, kjer že imamo odlična Denisa Pintola in Žana Mauricia."

Gal Lubej Fink se je z nogometom začel ukvarjati pri petih letih v Španiji, kamor se je z družino preselil zaradi rokometne kariere očeta. Pri osmih se je za kratek čas premaknil v Zagreb, ob povratku v Slovenijo pa je z nogometnim razvojem nadaljeval pri Svobodi. Pri 14 letih je postal član Interblocka, v kadetski selekciji je prestopil v Bravo, kjer je nato preživel šest let in pol: "Ni bilo potrebno dvakrat premisliti, takoj sem bil za! Storil sem velik korak naprej. Ponudila se je priložnost in zgrabil sem jo z obema rokama. Če živiš v Ljubljani, igranje za Olimpijo v mlajših letih predstavlja glavni cilj. Z medsebojnih tekem se seveda spomnim veliko trenutkov. Tudi kar nekaj poznanstev sem spletel na ta način. Vesel sem, da se bom pridružil vratarjem, ki so takšni, kot se za Olimpijo spodobi. V odlični formi in na odličnem nivoju. Moj prvi cilj je, da bi zaigral za največji klub v državi. Vem, da je to dosegljivo le s trdim delom, zato se bom temu tudi maksimalno posvetil."