Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
18.12.2023 23:22:23
Deli članek:

Girona ostaja hit španskega prvenstva

Profimedia

Nogometaši Girone so vodilna ekipa španskega prvenstva tudi po sedemnajstem krogu. Potem ko so prejšnji teden v gosteh premagali Barcelono so danes na domačem stadionu Montilivi ugnali Alaves s 3:0.

Nogometni malček iz mesta na severu Katalonije s približno 100.000 prebivalci ima 44 točk (14-2-1) oziroma dve več od Real Madrida in devet več od Barcelone.

Hkrati je Girona najučinkovitejši klub LaLige - dosegla je 41 zadetkov, še posebej prepričljiva pa je proti ekipam iz spodnjega dela razpredelnice, saj jim na desetih tekmah še ni oddala točke.

Proti trinajstouvrščenemu Alavesu je glavni del naloge opravila že v prvem polčasu. Artem Dovbik je zadel v 23. minuti, na 2:0 pa je v 42. povišal Portu. V nadaljevanju je bil Dovbik natančen še z bele točke (59.).

Real Madrid je v tem krogu prepričljivo premagal Villarreal (4:1), Barcelona je v Valencii iztržila zgolj remi (1:1), Atletico Madrid, ki je na četrtem mestu lestvice, pa je izgubil v Bilbau z 0:2.

Špansko prvenstvo se bo nadaljevalo že jutri (torek) z 18. krogom, ki bo hkrati zadnji v 2023. Atletico Madrid bo v torek gostil Getafe, Barcelona v sredo zadnjeuvrščeno Almerio, v četrtek pa bo Girona gostovala pri Betisu in Real Madrid pri Alavesu.