Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

nu
nu
1 16.12.2023 10:48:49

V Mariboru se obeta pestra zima! Šimundža brez ovinkarjenja: Marsikje potrebujemo nove igralce

Drago Wernig - TAKA

Še zadnjič v iztekajočem se koledarskem letu je Ante Šimundža stopil pred zbrane novinarje. Na novinarski konferenci, na kateri je potegnil črto pod jesenski del sezone in se ozrl na spomladanskega, še prej pa tudi na prihajajoči zimski prestopni rok, ki so ga vijoličasti pravzaprav že odprli s prihodom koprskega kapetana Maksa Barišića. Mariborski strateg je potrpežljivo odgovarjal na vsa novinarska vprašanja; številna so bila povezana s prihodi in odhodi, toda ti so bolj tema za športnega direktorja Marka Šulerja, ki naj bi bil novinarjem na voljo naslednji teden.

Strateg Maribora je kljub vsemu spregovoril tudi o kadrovski problematiki v Ljudskem vrtu in potrdil, da bodo prihodnji tedni oziroma meseci za vijoličaste zelo pestri. Na katerih položajih Šimundža vidi potrebe po novih okrepitvah? "Po pravici povedano marsikje, ampak to je delo športnega direktorja, ki vam ga bo predstavil on, ko bo čas za to. Delamo skupaj, v jesenskem delu smo pripravljali zadeve. Izoblikovali smo tarče, ki jih želimo. Ciljani igralci, ciljani položaji. Naš cilj je tudi prevetriti garderobo," odgovarja strateg na klopi Maribora.



Šimundža prav tako poudarja, da tudi od trenutne igralske zasedbe pričakuje več. "Ta ekipa je sposobna več, stoodstotno! Zakaj ni dosegala zahtev Maribora ali mojih zahtev, če želite, pa je drugo vprašanje. Zato delamo analizo, zato nastavljamo nove smernice, zato bomo prevetrili garderobo. Jaz vem, zakaj bo tako," je povedal 52-letni strokovnjak.

Kakšne okrepitve bodo iskali Mariborčani? "Dejstvo je, da Mariboru malce primanjkuje fizične hitrosti. Imamo nekaj mentalne hitrosti, nekaj zelo kakovostnih igralcev, toda to je potem treba vkomponirati v igro. Cilj je povečati hitrost ekipe. Če nam bo to uspelo, bomo zelo zadovoljni. Usmeritev, kako igrati, pa bo temeljila na kadru, ki ga bomo imeli. Predvsem se bomo prilagodili igralcem, jih poskušali postaviti na mesta, kjer lahko dajo največ. Potem bomo izoblikovali svoj model igre. Toda model igre je v Mariboru že bil prepoznaven, išče se ga v DNK-ju in filozofiji tekmovanja. Obstajajo nove smernice nogometa, kot je igranje v konici napada igralca, ki ni čista 'devetica', igranje bočnih branilcev na nasprotnih straneh in tako dalje. Nismo imuni na to, se pa zavedamo, kje smo. Zagotovo nikogar ne bomo kopirali, saj je vsaka kopija slabša od originala. Poskušamo najti samega sebe, sam pa se poskušam prilagoditi igralcem, ki jih imam, in iz njih izvleči čim več."

Članki iz rubrike