Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

nu
nu
1 16.12.2023 09:17:07

Olimpija vrača udarec! V zmajevem gnezdu pripravili odziv na hude obtožbe!

alesfevzer.com

Petkova novinarska konferenca Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je dvignila precej prahu. Dejan Stefanović je potrdil, da je v zmajevem gnezdu zaradi neizplačanih premij prišlo do razdora med nogometaši in vodstvom kluba.

Olimpija se je preko uradne klubske strani zdaj odzvala na obtožbe SPINS-a. "Igralci NK Olimpija so med najbolje plačanimi igralci v prvi slovenski nogometni ligi. NK Olimpija redno izplačuje pogodbeno dogovorjene plače in premije. NK Olimpija igralcem zagotavlja pogoje za delo, zdravstveno in fizioterapevtsko oskrbo ter ostale pogoje, ki so na ravni velikih evropskih klubov. NK Olimpija bo vsem igralcem, ki imajo v pogodbah dogovorjeno nagrado za sodelovanje v evropskih tekmovanjih to tudi pošteno izplačala," so zapisali v ljubljanskem klubu.

V nadaljevanju izjave za javnost so pod vprašaj postavili tudi cilje delovanja sindikata.

Preostanek izjave objavljamo v celoti: "V zvezi z izjavami predsednika SPINS kategorično izjavljamo, da NK Olimpija nikomur od igralcev ne onemogoča sindikalnega udejstvovanja, saj je to njihova ustavna pravica. Istočasno naj bo vsakomur, tudi predstavnikom SPINS, jasno, da se prostore NK Olimpija lahko uporablja samo po predhodnem dogovoru z odgovornimi v klubu in ne po diktatu sindikalnih funkcionarjev.

Glede izjav predsednika SPINS o prekinitvah pogodb igralcev z NK Olimpija izjavljamo, da ima vsak igralec možnost in pravico predlagati prekinitev veljavne pogodbe o igranju profesionalnega nogometa skladno s pogodbo, pravili NZS, UEFA in FIFA ter seveda z našimi pogoji.

V zvezi s tem je na tem mestu potreben tudi razmislek o ”pravi” vlogi SPINS. NK Olimpija pozdravlja sindikalno vlogo glede zagotavljanja pogodbenih obveznosti do igralcev. Postavlja pa se nam vprašanje, ali je vloga sindikata tudi uničevanje nogometnih klubov in posledično slovenskega nogometa z grožnjami o odpovedi vseh pogodb igralcev kluba, enega redkih v Sloveniji, ki redno poravnava pogodbene obveznosti. Menimo, da je to nenazadnje tudi vprašanje za NZS, ki je naša krovna organizacija in katere vse akte NK Olimpija dosledno spoštuje."

Značke: olimpija, prva-liga, spins

Članki iz rubrike