vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

sanjski rodos Njena.si

Nepričakovana lokacija snemanja šova Sanjski ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
4 14.12.2023 09:38:15

Trener Olimpije ima pred zadnjo evropsko tekmo ogromne težave s kadrom, glejte, kaj se dogaja ..

Luka Vovk
Danes ob 21. uri bo Olimpija odigrala svojo zadnjo evropsko tekmo, čaka jih gostovanje pri Slovanu iz Bratislave.

Pred zmaji je zadnja tekma najdaljšega, zgodovinskega evropskega leta Olimpije. Ljubljančani se na gostovanje v Bratislavi podajajo brez teoretičnih možnosti za napredovanje, prehajanje med zgornjo in spodnjo polovico lestvice v skupini A ni več mogoče, bosta pa zaključna dvoboja na daljavo odločala o tem, kakšna bo končna razporeditev četverice. In kakšen bo splošni vtis, ki ga bo v svojem ognjenem krstu na velikem evropskem odru pustil ljubljanski klub. Zoran Zeljković se spopada s kadrovskimi težavami, a je prepričan, da lahko zeleno-beli proti Slovanu iztržijo več kot oktobra.

Poročali smo že, da je jesenski del zaradi poškodbe predčasno zaključil Agustin Doffo. Dodatno težavo ob odsotnosti sijajnega Argentinca predstavlja seznam nogometašev, ki jih je Olimpija prijavila za skupinski del konferenčne lige. Na njem namreč ni Petra Agbaja, ki je bil v zmajevo gnezdo pripeljan ravno kot namestnik Doffa na položaju zadnjega veznega igralca. Zaradi tega bo najverjetneje nekoliko prilagojena vloga kapetana Timija Maxa Elšnika, na delu pa bi lahko videli tudi koga od nogometašev, ki v zadnjem obdobju pod Zeljkovićevo taktirko niso dobivali (veliko) priložnosti.

Strokovnjak na klopi zmajev ne izključuje možnosti večjih sprememb. »Morali bomo spremeniti igralni sistem. Verjamem, da imamo dovolj širine znotraj moštva. Kljub vsem težavam sem prepričan, da se bomo ustrezno prilagodili in kasneje tudi tako delovali,« je povedal Zeljković, ki bo moral enajsterico sestaviti tudi brez Raula Florucza. Avstrijec je s svojo najboljšo predstavo v zeleno-belem dresu prinesel pomembno zmago nad Koprom, a tudi njega ni med registriranimi nogometaši za Evropo. Prav tako bo v konici napada manjkal Admir Bristrić, ki je v zaključku obračuna z Lillom izpolnil kvoto rumenih kartonov.

Članki iz rubrike