Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.12.2023 07:06:23
Deli članek:

Je to pravi razlog, zakaj je trener Olimpije ljubljenca navijačev postavil 'na hladno'?!

alesfevzer.com

Bonifika bo danes ob 15. uri gostila zanimiv obračun med Koprom in Olimpijo.

Gre za dvoboj trenutno druge in tretje ekipe na lestvici Prve lige Telemach, obe bosta skušali zmanjšati zaostanek za močno vodilnim Celjem, ki ima že dvomestno prednost pred najbližjim zasledovalcem, to je trenutno Olimpija. 

V ospredju derbija ne bo le vrnitev Zorana Zeljkovića na Bonifiko, temveč tudi status ljubljenca navijačev. Mustafa Nukić se namreč nepričakovano ni pojavil v kadru Olimpije za četrtkov mestni obračun s svojim nekdanjim klubom Bravom. Od prve minute je v konici napada znova začel Admir Bristrić, kasneje je v igro s klopi vstopil Pedro Lucas. Kot je po tekmi namignil Zoran Zeljković, za odsotnost ljubljanske devetice niso bile krive zdravstvene težave. »On že ve, zakaj ga ni bilo. To je naša interna zadeva,« je kratko odgovoril Zeljković.

Nukić se je v zaključku večnega derbija minuli vikend vpisal med strelce, ko je uspešno izvedel enajstmetrovko in nekoliko ublažil visok poraz Olimpije v Ljudskem vrtu. Ravno to je bil po informacijah kolegov z Ekipe SN tudi trenutek, ko si je nakopal jezo svojega trenerja. Izkušeni napadalec je zadetek proslavil z gesto, ki jo je zdaj uporabil že večkrat. Prst na ustih je bil tokrat usmerjen proti tribuni mariborskih navijačev. Spomnimo; Zeljković je z Nukićem o tem spregovoril že po zadetku, ki ga je dosegel na tekmi konferenčne lige proti Klaksviku. »Dejal sem mu, da je v življenju zelo pomembno, da seješ ljubezen. V to verjamem, ter da bo tudi on stvari prespal ter se iz tega nečesa naučil,« je takrat razlagal strateg zmajev. V Mariboru je bilo prav tako očitno, da hierarhija izvajalcev pri Ljubljančanih ni povsem dorečena. Navsezadnje je bil na igrišču tudi Rui Pedro, prvi strelec prvenstva, ki je bil v zadnjem obdobju zadolžen za strele z bele točke in je tudi tokrat z žogo v rokah korakal proti vratom Ažbeta Juga.