stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 08.12.2023 08:39:54

Po večnem derbiju prihaja večni derbi! Maribor in Olimpija danes v boj za vrh lestvice!

Drago Wernig - TAKA
Konec prejšnjega tedna smo v Ljudskem vrtu videli spektakularen večni derbi, ki se je končal z visoko zmago Maribora. Zdaj se bodo med seboj pomerili še mladinci Maribora in Olimpije, tekmo, ki se bo začela ob 16. uri, bo prenašala tudi slovenska športna televizija Sportklub.

V tem vikendu se bo od nogometnih zelenic vsaj tekmovalno za nekaj časa poslovila tudi mladinska prvoligaška konkurenca. Danes in jutri bodo na sporedu tekme zadnjega jesenskega kroga v Eon NextGen ligi, prvenstvo pa se bo z 19. krogom nato nadaljevalo spomladi. Če je v članski konkurenci jesenski prvak bolj ali manj že znan in bi lahko Celje s prvega mesta v naslednjem tednu zdrsnilo le še s popolnim mrkom, je slika med mladimi upi povsem drugačna.


Pred zadnjimi tekmami sta na vrhu lestvice s 37 točkami poravnani Mura in Olimpija. Prekmurci bodo današnji spored odprli v domžalskem Športnem parku, istočasno pa bodo Celjani v mestu ob Savinji gostili Bravo. Zmaje medtem čaka vrhunec 18. kroga; zgolj šest dni po večnem derbiju članov, ki so ga prepričljivo dobili Štajerci, se bosta na glavni zelenici Ljudskega vrta pomerili še mladinski zasedbi večnih rivalov. Takrat bo že jasno, ali bo to tudi neposredni obračun za naslov jesenskega prvaka. Maribor na tretjem mestu za vrhom lestvice zaostaja le za dve točki in morebiten spodrsljaj Mure ob Kamniški Bistrici bi tako skok na vrh lestvice omogočal tudi podmladku vijoličastih. Derbi bo odigran pred televizijskimi kamerami.

Preostalih pet obračunov bo na sporedu jutri; zadnjeuvrščena Ilirija bo na svojem igrišču gostila Gorico, zadnji obračun jeseni pa bo odigran v Velenju, kjer bo Rudar gostil najprijetnejše presenečenje jesenskega dela, mladinsko ekipo Brinja Grosuplja, ki za vrhom lestvice zaostaja le za štiri točke.

Značke: derbi, mladi

Članki iz rubrike