Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

hrvaška-policija, ugrabitev, hrvaška-istra Svet24.si

Pijani Slovenec za volanom v Zadru povzročil hudo...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

zoga plt Ekipa24.si

Novinci se krepijo! V prvo ligo prihaja brazilski ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

Tadej Pogačar Urška Žigart 24 Ekipa24.si

Urška Žigart ostala brez Pariza! Naša prvakinja...

STA
STA
0 09.12.2023 18:04:47

Bayern v Frankfurtu visoko izgubil, več kot dve leti Münhenčani niso prejeli toliko zadetkov!!!

Profimedia
Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. krogu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo priložnost, da prednost poviša na šest točk.

Frankfurt je na domačem igrišču ujel zelo učinkovit dan proti prvakom. Ti so v 36. minuti zaostajali že z 0:3, potem ko so zadeli Omar Marmoush (12. minuta), Eric Dina Ebimbe (31.) in Hugo Larsson (36.).

Pred polčasom je za nekaj upanja pri Bavarcih poskrbel Joshua Kimmich (44.), a je že v prve četrt ure drugega dela Frankfurt zadel še dvakrat. Natančna sta bila Dina Ebimbe (50.) in Ansgar Knauff (60.).

Bayern je nazadnje pet golov prejel 27. oktobra 2021 v pokalu, ko je Borussia Mönchengladbach slavila s 5:0, pred tem pa so Bavarci nazadnje v domačem prvenstvu prav proti Frankfurtu prejeli pet golov ob porazu 2. novembra 2019. Tudi takrat je bilo 1:5.

Varovanci Thomasa Tuchla so po 13 tekmah ostali pri 32 točkah. Bayer ima na prvem mestu tri več, Stuttgart pa je tretji s 30. Sledi Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla, ki je v derbiju ugnal Borussio iz Dortmunda s 3:2.


Leipzig je obdržal stik z vodilnimi tremi ekipami in ima zdaj 29 točk. Borussia je ostala pri 25.

Ekipa iz Saške je imela večino dvoboja igralca več na zelenici, potem ko je rdeč karton prejel Mats Hummels. Leipzig je povedel v 32. minuti, ko je avtogol dosegel Ramy Bensebaini. Domači so nato kljub igralcu manj tik pred polčasom izenačili prek Niklasa Süleja.

V drugem delu je Christoph Baumgartner zadel za novo vodstvo gostov v 54. minuti, kasneje pa je imel predvsem Šeško, ki je v igro vstopil v 76. minuti, nekaj lepih priložnosti, da bi odločil tekmo.

Je pa to uspelo Yussufu Poulsenu tik po izteku 90 minut. Niclas Füllkrug je dve minuti kasneje zadel za 2:3, Borussia pa je nato v napetem sodnikovem dodatku zapravila še nekaj priložnosti za izenačenje. Od obeh slovenskih nogometašev pri Leipzigu je tudi Kampl dobil nekaj minut za dokazovanje, in sicer od 81. minute.


Na preostalih današnjih tekmah je Freiburg z 1:0 v gosteh ugnal Wolfsburg, Werder Bremen je bil doma z 2:0 boljši od Augsburga, Heidenheim je s 3:2 doma premagal Darmstadt, prav tako doma pa je bil Union iz Berlina s 3:1 boljši od Borussie Mönchengladbach in se pomaknil z dna lestvice na 15. mesto.


V nedeljo bo Stuttgart gostil prav vodilno ekipo lige. Na sporedu bo še dvoboj Köln - Mainz, že v petek pa je Hoffenheim s 3:1 premagal Bochum.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike