marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

mei rabic Njena.si

Skrito v raju: Spoznajte šolarko, ki igra Elo

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

rb
rb
0 16.11.2023 15:43:15

Športni direktor slovenskega prvoligaša sporočil: Poleti se bom umaknil!

Luka Vovk
V vodstvenih strukturah za zdaj brez novosti.

Po odstopu Bojan Jeršečiča je Rogaška še vedno brez predsednika in kakopak nas je zanimalo, kaj se dogaja v vodstvenih strukturah? "Naslednji korak bi morala biti skupščina, a jo lahko izvedemo šele, ko bomo imeli kandidate za člane upravnega odbora. Sestavlja se skupina ljudi, ki bi vodila klub. Pričakujemo, da bo upravni odbor izoblikovan v dveh tednih, in decembra bi lahko sledila še skupščina, na kateri bi postavili novo vodstvo. Bivši predsednik je trenutno edini zakoniti zastopnik kluba, a imamo pooblastila, da delo poteka nemoteno. Samo on ima dostop do bančnega računa, vendar je precej v tujini, tako da nekatere stvari stojijo, toda to ne vpliva na izplačila igralcem," je razložil športni direktor Nino Ivačič.
Jeršečič je odstopil po vsem znanih dogodkih, zaradi katerih ni bila odigrana tekma s Koprom. Bil je eden večjih sponzorjev, a je ob odstopu odpovedal pogodbo. Novih sponzorjev v klubu še niso našli, zato jim je prav prišel avans zveze v višini 50 tisoč evrov iz naslova televizijskih pravic, zdaj pa pričakujejo še drugi obrok. "Pozimi bomo delali tudi na tem, hkrati pa si želimo s prodajo kakšnega igralca pokriti spomladanski del." Ali je morda vprašljiva prihodnost kluba? "Ne, za vsak primer imamo pripravljen tudi plan B, ki ga ne želim razkriti, toda ni strahu, da sezone ne bi pripeljali do konca," je zagotovil Nino Ivačič.
Zanimivo je, da se namerava tudi naš sogovornik po koncu sezone umakniti iz kluba. "Pri sebi sem se nekako odločil, da se bom poleti umaknil in si vzel nekaj časa zase, da izpolnim nekatere zasebne cilje. Ekipo sem prevzel v tretji ligi, in ko sem govoril, da jo bom pripeljal v prvo, so me vsi imeli za malo čudnega. Zdaj smo tu, moja dolžnost pa je, da klub ostane prvoligaš in da nima dolgov, potem vodenje lahko brez težav prepustim drugim," je načrt predstavil Ivačič, ki bi ga nekateri radi videli na mestu predsednika. "Ne, ostal bom športni direktor, na predsedniško mesto pa želimo pripeljati človeka, ki bo prinesel denar ali pa bo zelo operativen in za klub pomemben zaradi svojega dela. To sta kriterija, po katerih iščemo predsednika kluba." Pred Rogaško je torej še zelo zanimiva prihodnost, tako po tekmovalni kot po organizacijsko-poslovni plati.

nino ivacic mm
Martin Metelko

Članki iz rubrike