zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 16.11.2023 15:34:54

Morda pa bom po naši zmagi v Københavnu na prvi trening res odšel v slovenskem dresu. Da bi jim še dodatno podkuril ...

Profimedia
Slovenski branilec brani barve danskega prvoligaša.

Kako v pričakovanju petkovega obračuna diha Danska? Odgovore in še kaj smo poskušali poiskati pri Žanu Zaletelu, ki brani barve danskega prvoligaša Viborga, kjer si deli slačilnico tudi s Srđanom Kuzmićem in Anelom Zulićem.

"Kolikor spremljam, je na račun reprezentance kar precej kritik. Že res, da je v igri za Euro in sama odloča o svoji usodi. O tem, ali se bo uvrstila na zaključni turnir. Javnost z dozdajšnjimi predstavami ni ravno zadovoljna, igre naj ne bi bile na primerni ravni, očitke je slišati tudi na račun selektorja. Ampak vse to vendarle ne spreminja spoznanja, da v dvoboju s Slovenijo pričakujejo zmago. Še zlasti na Parknu, pred polnimi tribunami svojih navijačev. Na kaj drugega nočejo niti pomisliti. Kljub temu, da bosta zaradi poškodbe manjkala tako pomembna člena in takšna zvezdnika, kot sta Christian Eriksen in Rasmus Højlund, prav tako ne bo kaznovanega kapetana Simona Kjaerja. Seveda se zavedajo, da je to velik primanjkljaj, da bo naloga zaradi tega težja, toda namen je kakopak jasen. Ob tem pa ne pozabijo omeniti, da bo izziv zahteven tudi zaradi kakovosti nasprotnika. Sloveniji namenjajo potrebno spoštovanje in priznavajo, da je dobra ekipa. Morali se bodo maksimalno potruditi, a seveda želijo zmagati in zaključiti kvalifikacije pred zadnjim krogom," je uvodoma povedal Žan Zaletel, ki si kakopak želi drugačnega scenarija, kot so si ga zamislili gostitelji. "Seveda upam in verjamem, da bo Slovenija zmagala in si že v Københavnu zagotovila nastop na evropskem prvenstvu. Naša reprezentanca ima dovolj kakovosti, dokazuje, da je lahko konkurenčna tudi najboljšim, je v odličnem nizu. Da, verjamem, da se bo jutri nadaljeval. Sijajno bi bilo, če bi si že pred sklepnimi 90 minutami zagotovila nastop v Nemčiji. To bi bilo nekaj izjemnega, uvrstitev na veliko tekmovanje po kar dolgem času bi pomenila res ogromno. Za vse, ki so z njim tako ali drugače povezani. Tudi domače ligaško prizorišče bi nedvomno dobilo dodatni zagon, novo energijo in ob tem ne gre prezreti, da je v zasedbi nekaj fantov, ki igrajo v domačem prvenstvu. Tudi to nekaj pove, mar ne? Tudi na ta način se liga dviguje."


Veliko je zbadanj


Bo nekdanji kapetan Celja in mladi slovenski reprezentant v petkovem večeru na tribunah Parkna? Viborg in København sicer nista ravno soseda, po cesti ju loči 327 kilometrov. "V tem trenutku še nisem prepričan, a mogoče bom še uspel dobiti vstopnico in se potem odpravil na tekmo," je odvrnil 24-letni branilec in razkril, da s soigralci že kar nekaj časa pričakujejo veliki spopad. "Uf, v klubu je ta tekma že teden ali dva vsakodnevno na 'tapeti'. Veliko je šal na ta račun, smeha ter takšnih in drugačnih zbadanj. Če je padla kakšna stava? Ne. Za zdaj še ne, vendar je še dovolj časa, da se zgodi tudi to. Bomo videli."
In kakšno provokacijo ima pripravljeno za soigralce v primeru slovenskega zmagoslavja? Morda po tekmi na prvi trening v reprezentančnem dresu? "Veste, kaj, o tem do tega trenutka še nisem razmišljal, a če bomo zmagali, če se bo razpletlo po naših željah, je vsekakor precejšnja verjetnost, da si bom na prvem treningu po petkovem spopadu nadel dres slovenske reprezentance. Da bi jim še dodatno podkuril ..." se je nasmejal Žan Zaletel.

Članki iz rubrike