sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

rb
rb
7 26.10.2023 17:36:11

Zoran Zeljković se je odločil. To je enajsterica, s katero bo Olimpija napadla Ferce

alesfevzer.com
Ljubljančani v konferenčni ligi proti Klaksviku.

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo ob 18.45 začeli tretjo tekmo konferenčne lige. Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave v skupini A gostujejo na Ferskih otokih pri Klaksviku, kjer bodo naskakovali prvo zmago, ki bi bila obenem zgodovinska.

Ljubljančani bi morali biti v nesporni vlogi favorita po kakovosti, proračunu in vrednosti ekip, kjer ima Klaksvik po Transfermarktu 2,81 milijona evrov vreden kader, medtem ko je Olimpijina ekipa ocenjena na 13,4 milijona. Toda Klaksvik je eno prijetnejših presenečenj te evropske sezone. Med drugim je doma igral neodločeno z Lillom v drugem krogu, v prvem krogu pa je izgubil v Bratislavi z 1:2. Evropsko zgodbo je začel pisati v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, kjer je s 3:0 izločil madžarski Ferencvaros, v drugem je po enajstmetrovkah premagal švedski Häcken, v tretjem pa je z 2:3 klonil pred Moldejem.

Nadaljeval je v zadnjem kvalifikacijskem krogu lige Europa, kjer ga je s 3:2 premagal Šerif Tiraspol, a se vseeno prebil v skupinski del konferenčne lige, kar je daleč največji uspeh tega kluba. Podobno velja za Olimpijo, ki prvič igra v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj.

V skupini A ima po dveh krogih Slovan Bratislava, za katerega igra slovenski branilec Kenan Bajrić, polnih šest točk, Lille je pri štirih, Klaksvik pri eni, Olimpija pa je še brez točk.

Znana je tudi začetna enajsterica, za katero se je odločil Zoran Zeljković, od prve minute bodo zaigrali Pintol, Lasickas, Muhamedbegović, Ratnik, Kreft, Motika, Fadida, Doffo, Elšnik, Rui Pedro in Nukić.

Članki iz rubrike