Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 26.10.2023 14:58:42

Epilog afere tajni sestanki: Infantino zadovoljen

Profimedia
Švicarsko tožilstvo ne bo vložilo obtožnice proti predsedniku Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianniju Infantinu v zvezi z afero tajnih sestankov s švicarskim državnim tožilcem Michaelom Lauberjem. Tožilci namreč niso našli dokazov, da naj bi Infantino "napeljeval k zlorabi položaja" in skušal vplivati na druge kazenske postopke proti Fifi.

Kazenski postopek proti predsedniku Fife in drugim obtoženim so ustavili, sta danes sporočila izredna zvezna tožilca Ulrich Weder in Hans Maurer, ki sta vodila preiskavo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preiskavo suma domnevnih kaznivih dejanj so sprožili na podlagi štirih tajnih srečanj med letoma 2015 in 2017. Teh so se udeležili Infantino, takratni švicarski zvezni tožilec Lauber ter še en državni tožilec. Srečanj niso posneli oziroma uradno zabeležili, kar naj bi bilo v nasprotju s pravili.

"Zdaj je vsem jasno, da so bile obtožbe proti meni le obupan poskus ubogih, ljubosumnih in pokvarjenih ljudi, da napadejo moj ugled," je 53-letni Švicar Infantino dejal v izjavi za spletno stran Fife. "Če bi imeli vsaj malo dostojanstva, bi morali imeti vsaj toliko spodobnosti, da se opravičijo za svoja dejanja in povzročeno škodo."


"To je popolna, jasna in prepričljiva zmaga zame, za novo Fifo in za pravico," je dodal Infantino: "Preiskava jasno potrjuje, da sem vedno ravnal zakonito in pravilno ter da sem branil le interese Fife in nogometa."

Do prvega srečanja je prišlo, ker se je višji državni tožilec iz kantona Valais, ki je bil prijatelj z Infantinom, zanimal za položaj pri Lauberju.

Na ostalih treh srečanjih pa so sogovorniki izmenjali le "splošne izjave o sodelovanju in položaju Fife kot stranke v procesnem postopku svetovnega nogometa".

"Zlasti ni bilo sklicevanj na imenovanja, dogovore, odločitve, ki se nanašajo na kazensko procesna dejanja ali opustitve teh v celotnem procesnem postopku svetovnega nogometa," sta povedala Weder in Maurer.

Članki iz rubrike