marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

test Svet24.si

Za prvi spolni odnos ni nikoli prepozno, lahko pa ...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

STA
STA
0 26.10.2023 14:58:42

Epilog afere tajni sestanki: Infantino zadovoljen

Profimedia
Švicarsko tožilstvo ne bo vložilo obtožnice proti predsedniku Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianniju Infantinu v zvezi z afero tajnih sestankov s švicarskim državnim tožilcem Michaelom Lauberjem. Tožilci namreč niso našli dokazov, da naj bi Infantino "napeljeval k zlorabi položaja" in skušal vplivati na druge kazenske postopke proti Fifi.

Kazenski postopek proti predsedniku Fife in drugim obtoženim so ustavili, sta danes sporočila izredna zvezna tožilca Ulrich Weder in Hans Maurer, ki sta vodila preiskavo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preiskavo suma domnevnih kaznivih dejanj so sprožili na podlagi štirih tajnih srečanj med letoma 2015 in 2017. Teh so se udeležili Infantino, takratni švicarski zvezni tožilec Lauber ter še en državni tožilec. Srečanj niso posneli oziroma uradno zabeležili, kar naj bi bilo v nasprotju s pravili.

"Zdaj je vsem jasno, da so bile obtožbe proti meni le obupan poskus ubogih, ljubosumnih in pokvarjenih ljudi, da napadejo moj ugled," je 53-letni Švicar Infantino dejal v izjavi za spletno stran Fife. "Če bi imeli vsaj malo dostojanstva, bi morali imeti vsaj toliko spodobnosti, da se opravičijo za svoja dejanja in povzročeno škodo."


"To je popolna, jasna in prepričljiva zmaga zame, za novo Fifo in za pravico," je dodal Infantino: "Preiskava jasno potrjuje, da sem vedno ravnal zakonito in pravilno ter da sem branil le interese Fife in nogometa."

Do prvega srečanja je prišlo, ker se je višji državni tožilec iz kantona Valais, ki je bil prijatelj z Infantinom, zanimal za položaj pri Lauberju.

Na ostalih treh srečanjih pa so sogovorniki izmenjali le "splošne izjave o sodelovanju in položaju Fife kot stranke v procesnem postopku svetovnega nogometa".

"Zlasti ni bilo sklicevanj na imenovanja, dogovore, odločitve, ki se nanašajo na kazensko procesna dejanja ali opustitve teh v celotnem procesnem postopku svetovnega nogometa," sta povedala Weder in Maurer.

Članki iz rubrike