asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Lorella Flego Njena.si

Skrivnostna Lorella Flego se je poročila

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
5 25.10.2023 08:05:50

Zavedena?! Šuler vrača udarec agentu nogometaša Maribora in razkriva: Noben agent niti prej, niti zdaj, niti ...

Drago Wernig - TAKA
Potem ko je Amir Ružnić ostro in neposredno povedal, da se njegovemu varovancu, Marku Strajnarju, v Ljudskem vrtu godi krivica, se je na obtožbe odzval tudi športni direktor vijoličastih Marko Šuler. Slednjega smo zmotili ravno v trenutku, ko je pristal v Nemčiji, kjer bodo mariborski mladinci danes odigrali povratno tekmo lige prvakov proti Mainzu, soočili z Ružnićevimi kritikami in poslušali, kaj ima o tem povedati on.

Amir Ružnić je bil zelo oster v pogovoru z nami. Povedal je, da klub ne stoji za Markom Strajnerjem, da ga ne zaščiti, da ste mu obljubili, da bo Strajnar nov klubski projekt, zdaj pa je slednji po hierarhiji šele tretji levi bočni branilec Maribora. Kako komentirate vse skupaj?
Način je bil neprimeren. Gremo si najprej povsem strokovno ogledat situacijo: Ne vem, ali se Amir zaveda, da smo pred tremi tedni pripeljali novega trenerja. Od teh treh tednov je bil Mark dva tedna v reprezentanci, odigral dve močni tekmi, s polno minutažo. Moštvu se je znova pridružil šele v četrtek, imel regeneracijo, v petek naredil en trening. Absolutno ne razumem, zakaj v tem trenutku takšen javni nastop. Če gre za stvari od prej, potem bi se moral Ružnić obrniti na kateri drugi naslov. In povprašati, zakaj Mark ni igral. Dejstvo pa je, da govorimo o mladem igralcu, ki je šele nekaj mesecev v klubu in mu je treba dati čas. Absolutno pa odziv igralčevega zastopnika ni pravi način za reševanje česarkoli. Noben agent niti prej, niti zdaj, niti v prihodnosti ne bo trenerjem določal, kdo naj igra, kdaj igra in na kakšen način igra. Delo agentov je po mojem mnenju nekaj drugega, a o tem ne bom govoril. Ne vem pa, ali je to pravi način za vzgojo oziroma usmerjanje igralca. Ob tem pa pomeni dodajanje dodatnega bremena na njegova pleča … Tega si fant ni zaslužil. Zadeve se da rešiti na drugačen način. Bil sem nogometaš, imel kar v redu kariero. Na tak način se ne pride niti v ekipo niti se ne naredi kariere. Tega ne zagovarjam in ne dopuščam. Vem pa, zakaj sem pripeljal Marka v klub. Veliko razmišljamo o njem. Razmišljali smo že, da bi proti Bravu igral, odločili smo se drugače. Vseeno se je treba zavedati, da gre za 19-letnega fanta.


Očitki letijo tudi na to, da sta bila tako Ružnić kot Strajnar zavedena. Da jima je bilo rečeno, da bo Strajnar projekt kluba, a da očitno temu ni tako, glede na njegovo minutažo.
Mark je ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike