IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

saša-einsiedler, revija-jana Njena.si

Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
1 06.10.2023 14:10:26

Iz tabora Mure pred vročim štajersko-prekmurskim derbijem pošiljajo prav posebno sporočilo Anteju Šimundži!

Loris Cipot
V soboto ob 20.15 se nam obeta vroč štajersko-prekmurski derbi.

V soboto bodo vse oči uprte v Ljudski vrt, kjer bo na sporedu vroč štajersko-prekmurski derbi med Mariborom in Muro. Vroč tudi zato, ker se po osmih letih na mariborsko klop vrača Ante Šimundža in to proti ekipi, s katero je poleg Maribora dosegel svoje največje uspehe v slovenskem nogometu. 

Maribor želi po porazu z Aluminijem prekiniti to črno serijo, v kateri so se znašli - na prvi 10 tekmah so namreč le štirikrat zmagali, dvakrat so remizirali in štirikrat izgubili. En poraz več od vijoličastih pa je zbrala Mura, ki se trenutno nahaja šele in šestem mestu lestvice. Črno-beli upajo, da bodo nadaljevali uspešno serijo gostovanj, saj so prav vse zmage dosegli v gosteh.

O tem, da bo Mura igrala proti nekdanjemu trenerju Anteju Šimundži, ki je bil velik ljubljenec navijačev Mure, je spregovoril tudi Vladimir Vermezović: "Od prihoda v Mursko Soboto sem se naučil, da se čas pri Muri meri pred Antejem in po Anteju. Mislim, da so v ekipi še štirje fantje iz obdobja, ko je deloval v Fazaneriji, vsekakor pa je tukaj dosegel izreden uspeh."

Maribor bo pod taktirko novega trenerja vsekakor poskrbel za nekaj taktičnih sprememb, kako pa bo to vplivalo na pripravo črno-belih? "Ljudje, ki so sodelovali z Antejem, poznajo njegov stil igre in lahko predpostavijo, kaj bo skušal spremeniti v ekipi. Tudi Ante se zaveda, da ga bivši sodelavci poznajo, zato pričakujem šahovsko partijo. Anteja poznamo bolje, kot on pozna nas," Šimundži sporoča trener Mure.

Značke: vermezović, mura, maribor

Članki iz rubrike