škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 06.10.2023 13:16:12

Šimundža pred tekmo z Muro popihal navijačem na dušo in razkril, kako se počuti: V trebuhu so ...

Grega Wernig
Ante Šimundža je pripravljen na veliki izziv.

Maribor je pred naslednjo pomembno preizkušnjo v domačem prvenstvu, rezultatsko krizo bo skušal v soboto prekiniti v Ljudskem vrtu, kamor prihaja Mura. Derbi kroga bo pritegnil dodatno pozornost zaradi menjave na trenerski klopi Maribora, Damirja Krznarja je ta teden zamenjal Ante Šimundža.

Novi strateg je v pričakovanju premiere ob vrnitvi v Ljudski vrt za spletno stran Maribora povedal: "Predvsem so z moje strani prisotni metuljčki v trebuhu, kot so vedno, ko greš prvič na delo. Pri meni se to ni spremenilo. Vrnil sem se v Maribor, v moj klub, moje mesto, s tega stališča je prisotna tista pozitivna energija, ki jo potrebujemo vsi. Prva tekma bo tokrat prav proti Muri, bil sem njen del, česar ne skrivam in sem na to ponosen, ampak izhodišče je jasno. Maribor je moj klub, tukaj sem dosegel največje uspehe kot trener in igralec, glede tega zadeva ni vprašljiva. Je pa dejstvo, da je po osmih letih tisto pričakovanje zelo visoko."



Za njim sta prva treninga z moštvom, optimizma pa ne manjka. "Videl sem zmagovalno miselnost. To sem najprej opazil. Vidno je, da si ekipa želi delati in napredovati. V določenih zadevah, ko se ne izteče po željah, se sicer prehitro popusti, kar ni v redu. Toda prvi vtisi so, da gredo zadeve v pozitivno smer. Videl sem, da fantje imajo kakovost, da lahko tečejo in so trdni v dvobojih. Opazil pa sem tudi nekaj poguma, kar je pozitiven znak."

Na čem je bil poudarek v uvodnem delu? "Predvsem v pristopu, ki mora biti na ustrezni ravni. Kar pa ne pomeni samo, da dovolj tečeš. To je osnovno izhodišče. Ni tako preprosto, da v četrtek opraviš trening, v petek spremeniš sistem in greš v soboto igrat. Pri prvih informacijah igralcem v takšnih situacijah ni pomembno, da jih je veliko, ampak da so neposredne. Z namenom podati čim bolj jasna navodila. Ne smemo preveč ‘komplicirati’, ampak pustiti igralcem, da igrajo. Imajo že določene avtomatizme. Osebno me najbolj zanimata pristop in zmagovalna miselnost, ki jo kažejo, da imajo. Ko se to pokaže, je marsikaj lažje."

Značke: maribor, mura

Članki iz rubrike