okraševanje torte Svet24.si

Med Kočevci vre zaradi brezbrižnega odnosa vlade...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

zala tomasic jk Reporter.si

Zala Tomašič s pištolo in solzivcem v Bruselj: ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

nu
nu
1 05.10.2023 22:25:55

Je Henriques gledal neko drugo tekmo!? Nenavadne izjave trenerja Olimpije po porazu s Slovanom ...

Luka Vovk
Slovenski prvaki po drugem krogu konferenčne lige ostajajo brez osvojene točke in brez doseženega zadetka.

Olimpija je bila vse do zaključka obračuna s Slovanom blizu remiju, a je trdna obramba Slovakov brez večjih težav zaustavljala vse nalete zeleno-belih. Na drugi strani so gostje iz Bratislave znova razgalili šibko točko Olimpije in izkoristili eno od velikih napak ljubljanske obrambe. Joao Henriques je bil po koncu tekme kljub temu zadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Po dveh odigranih krogih današnji nasprotnik Olimpije kraljuje na vrhu lestvice skupine A. Slovan je s popolnim izkupičkom na odlični poti do napredovanja v izločilne boje, Lille pa je ranljivost, ki jo je kazal že na uvodnem srečanju z zmaji, včeraj potrdil z remijem na Ferskih otokih. Favorizirani Francozi imajo zdaj na računu štiri točke, presenečenje evropske sezone Klaksvik je pri eni, Ljubljančani ostajajo na dnu lestvice brez osvojene točke.

"Ne glede na rezultate v prvih dveh krogih se moramo še naprej osredotočati izključno nase. Osredotočeni moramo biti izključno na to, da že na naslednji tekmi, torej proti Klaksviku, osvojimo tri točke. Na Ferskih otokih se igra na umetni travi in pričakoval sem, da bodo Francozi določene igralce zaščitili, da ne bi prišlo do poškodb. To se je tudi zgodilo in posledica je ta remi. Kot rečeno, osredotočamo se izključno nase, v igri je še veliko točk, na koncu pa bomo videli, kaj nam bodo naše predstave prinesle. Napredovanje v izločilne boje nikakor ni naš nujen ali glavni cilj, bomo pa dali vse od sebe, da nam to uspe," je po koncu tekme razlagal Joao Henriques, ki je bil presenetljivo zadovoljen nad predstavo svojih varovancev.


"Mislim, da je bila to dobra predstava z naše strani, a smo znova izgubili. In znova so odločale malenkosti. Zavedamo se, da je na tej ravni pač tako, da odločajo malenkosti. V takšnem tekmovanju naletiš na ekipe, ki so izjemno zrele. Ekipe, ki izkoristijo vsako tvojo napako. To je zame največja razlika. Slovan je spoštovanje Olimpiji pokazal že s tem, ko je v zadnjo vrsto postavil tri osrednje branilce, enako kot mi. Posledično je bila to trda, tesna tekma, v kateri si nobena ekipa ni igrala velikega števila priložnosti. Pod črto mislim, da si naši fantje za to predstavo zaslužijo, da jim čestitamo. Pokazali so srce. Soočili so se z nasprotnikom s povprečno starostjo 31,6 leta, vse to so neprecenljive izkušnje. Tega so vajeni," je razlagal portugalski strateg na klopi Olimpije.

Razloge za grobe napake v osrčju obrambe je Henriques znova našel v neizkušenosti zmajev na evropski ravni. V resnici napake po mnenju Portugalca niti niso bile tako zelo velike. "To so bili detajli, odločali so centimetri. Na koncu smo imeli posest, veliko časa smo nadzorovali potek igre, velike priložnosti pa so bile na strani nasprotnika. To je pretehtalo. Slovan v zadnjih minutah ni imel nobenih težav z izbijanjem žoge visoko na tribuno, mi pa si ves čas želimo igrati. To je razlika v zrelosti ekipe," pravi Portugalec.

"Olimpija še nikoli ni bila tukaj, naši nogometaši še nikoli niso igrali na tej ravni. Na drugi strani imamo ekipe, kot so Ludogorec, Galatasaray, Qarabag, Lille, tudi Slovan; vse te ekipe so v prejšnjih letih odigrale ogromno takšnih tekem, imajo ogromno takšnih izkušenj. To je realnost. Ob velikih napakah velikokrat prehitro rečemo, da je bilo vse samo slabo. Ne bi rekel, da je bilo izključno slabo; celo nasprotno. Rekel bi, da je bilo skoraj vse dobro. Na koncu seveda nikoli ne bom zadovoljen s porazom, ampak moram pa biti zadovoljen s tem, kar so igralci pokazali na igrišču. Z željo, s pristopom, s trudom. Za vse to pravim, da jim je treba še enkrat čestitati, ker mislim, da je prihodnost Olimpije zelo svetla," je zaključil Henriques.

Pred nekaj tedni smo opozarjali na to, da izgovor utrujenosti ljubljanske zasedbe za stratega Olimpije lahko hitro postane zelo star. Podobno velja tudi za izgovor neizkušenosti v evropskih tekmovanjih. Ostati na realnih tleh? Absolutno. Ignoriranje velikanskih napak v osrčju ljubljanske obrambe s tem nima prav veliko skupnega.

Članki iz rubrike