Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2023 06:42:42
Deli članek:

Kako se bo Maribor izkopal iz velike krize?! Trener Damir Krznar odgovarja navijačem ...

Drago Wernig - TAKA

V ponedeljkovo jutro so se mariborski navijači zbudili z vprašanjem, na katerega so potem ves dolg, oblačen in mračen dan čakali odgovor: kakšne bodo posledice novega mariborskega poraza?

Po mestu ob Dravi so se spet širile takšne in drugačne govorice, toda do pretresov ni prišlo. Razen Josipa Iličića, ki že od poraza na večnem derbiju trenira po posebnem programu, so prav vsi v Ljudskem vrtu preživeli poraz proti Kopru.

Žvižge navijačev, prekinitev tekme in na splošno izjemno negativnost, ki vlada okrog Ljudskega vrta, Damir Krznar doživlja zelo čustveno. »To je najprej moj poraz. Jaz sem ta. Vse kritike, ki jih namenjam igralcem ali komurkoli okrog, v prvi vrsti namenjam sebi. Ker če igralec A ne teče, kdo je tisti, ki ga bo prisilil, prepričal ali od njega zahteval, da teče, če ne jaz? Krivda je v prvi vrsti moja. Jaz sem kapetan te ladje, ki se nevarno nagiba. In z ladje bomo poskušali izvreči odvečno vodo, ki nas vleče k dnu,« je razložil Hrvat.
In kako to storiti? »Čarobna paličica ne obstaja. Tisto, kar je konstanta, je analiza, korekcija, nadaljevanje. Analiza, korekcija, nadaljevanje. V tem trenutku je moja ocena, da je problem v mentalnem delu. Ob slabih rezultatih vse bolj postajamo miši, vse manj levi. In to je napačna pot. Iz teh igralcev moramo izvleči to, da znova postanejo levi, da znova postanejo samozavestni. Tega pa ob rezultatih v zadnjem obdobju seveda ni lahko doseči.«

Tudi v nedeljo je nekdanji trener Dinama zatrdil, da ima še voljo, željo in energijo voditi Štajerce, ki jih zdaj čakajo na papirju malce lažji tekmeci. Najprej v četrtek Radomlje, nato še v nedeljo Aluminij. »Najtežji tekmec smo si sami. Verjemite mi, da je v trenutnem položaju težko pričakovati zmago celo proti tretjeligašu. Tisto, kar moramo narediti do četrtka, je vrniti samozavest. To je prvo in edino, kar moramo storiti!« je Krznar zavrnil tezo o tem, da bo Mariboru zdaj zaradi razporeda lažje. In tudi on, tako kot Marko Šuler v sobotnem intervjuju za naš časnik, je zatrdil, da je ekipa na treningih videti precej bolje kot na tekmah. »To je največja rana in največja brazgotina, ki jo lahko dobiš. Ko gledaš trening in zaradi tega treninga v tekmo kreneš samozavestno, s polno optimizma, potem pa si priča takšni tekmi, je to zares težko razumeti. Nam se v tem trenutku dogaja ravno to, da smo na treningih videti odlično, na tekmah pa slabo. To pripisujem izgubljeni samozavesti, ki jo moramo znova najti,« je povedal.