nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 15.09.2023 13:43:11

Vratar Maribora pred večnim derbijem z odločnim sporočilom soigralcem: "Vsak se je pogledal v ogledalo in razmislil, ali ..."

Drago Wernig - TAKA
V soboto ob 20.15 bo na sporedu prvi večni derbi letošnje sezone. Olimpija in Maribora se bosta srečala v Stožicah.

Ljubljanske Stožice bodo v soboto ob 20.15 gostile prvi večni derbi letošnje sezone. Mariborčani so se po dveh remijih in porazu s Celjem znašli v situaciji, ko bi bila zmaga nujna. Tudi za mir 'v hiši' in seveda za nove tri točke na lestvici, na kateri so vijoličasti trenutno na četrtem mestu za vodilnim Celjem, Koprom in Olimpijo, ki ima točko več od jutrišnjih tekmecev. 

O tem, kako so igralci in strokovno vodstvo izkoristili reprezentančni premor, je na novinarski konferenci spregovoril vratar Ažbe Jug. "Vemo, da tekme, ki smo jih odigrali v zadnjem obdobju pred reprezentančnim premorom, niso bile dobre. Prišli smo nazaj na klubske treninge z novo energijo, z novimi cilji. Premor nam je prišel prav, vmes se je vsak pogledal v ogledalo in razmislil, ali je prispeval na igrišču največ, kar zmore. Kar smo doslej pokazali, ni bilo dovolj. Za nas kot posameznike in za klub. Najbolj pomembno je, da si na koncu dneva zadovoljen s seboj. Trenutno nismo imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo. Želimo si več, želimo poskrbeti za boljšo podobo na igrišču. Ekipa je v preteklih dneh pokazala na treningih, da si želi in hoče pokazati, da je sposobna več. Z zavedanjem, da je doslej nekaj manjkalo, bomo skušali že od derbija dalje odpreti novo, uspešnejše poglavje," je odločno napovedal Jug. 

Nekaj besed je namenil tudi tekmecem: "Olimpija ima kakovost, ekipno in posamično. Dobro smo se pripravili na sobotni obračun, se pa med zaključnim delom priprav osredotočamo predvsem nase, z namenom, da bi bili popolnoma zbrani od prve do zadnje minute, napredovali v igri in verjamem, da se bomo vrnili domov s pozitivnim rezultatom. Ne glede na stanje na lestvici in spoznanja s prejšnjih tekem je še vedno največ odvisno od nas. Tako se moramo postaviti na igrišču in verjeti vase."

Članki iz rubrike