tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

nu
nu
0 31.08.2023 11:25:25

Kako bo Albert Riera pred Maccabijem motiviral svoje nogometaše? Njegov odgovor je nasmejal vse !

Luka Vovk
Da je pred Celjani težka naloga, je jasno, a tako Albert Riera kot Žan Karničnik, ki sta na včerajšnji novinarski konferenci stopila pred novinarje, trdita, da zrežirati preobrat nikakor ni misija nemogoče.

»Do zdaj smo na povratni tekmi vedno igrali bolje in mislimo, da bomo to tradicijo ohranili. Vemo, da nas čaka težka tekma, a kljub temu verjamemo v zmago,« pravi Žan Karničnik. Maccabi v Izraelu ni imel veliko lukenj v oklepu, a to ne pomeni, da Celjani pred obračunom s 24-kratnim državnim prvakom nimajo jasnega načrta: »Nasprotnika želimo presenetiti s hitrimi prehodi po pridobljeni žogi, spredaj imamo hitre igralce, zato bi ta pristop lahko bil zelo učinkovit,« je del taktike razkril eden od treh slovenskih reprezentantov iz domačega prvenstva. Je na seznamu Matjaža Keka pričakoval še kakšnega klubskega soigralca? »Matko je res v izjemni formi, tudi Zabukovnik igra zelo dobro, Nino pa se je, kot pravi tudi sam, vrnil med žive. Zagotovo so tudi številni fantje iz slovenske lige zanimivi in lahko veliko prispevajo k izbrani vrsti,« je branilec Celja pragmatično storil manjši ovinek. Verjamemo, da bo bolj konkreten jutri, ob eni ali drugi stranski črti, odvisno seveda od tega, kam ga bo postavil trener. Izraelci imajo visoko prednost, bi jih morda lahko celo nekoliko uspavala? »V nogometu je mogoče vse, s to miselnostjo gremo v tekmo!« je za konec odločno dejal slovenski reprezentant.

Zelo dobro razpoloženje je kazal tudi celjski trener, ki je prav tako izpostavil, da njegova četa bolje igra na povratnih srečanjih: »Razlog je tudi v tem, da jih lahko bolje analiziramo, prav tako pa se otresemo strahospoštovanja. Preveč spoštljivi nismo do nasprotnika, pač pa do tekmovanja, kar je normalno, saj na mednarodnih prizoriščih nimamo veliko izkušenj,« je začel Španec in razkril tudi, kakšnega pristopa si želi danes: »Če si v prednosti in se z njo zadovoljiš, ni dobro. Prav tako je slabo, če imaš v mislih, da moraš doseči tri zadetke. Sam želim, da se fantje ves čas, ne glede na položaj, vedejo, kot da je rezultat 0:0. Mislim, da je to pravi način.«

Prejšnjo 'domačo' evropsko tekmo so Celjani gostili v Stožicah, tokrat bo prizorišče stadion Z'dežele: »To bo zgodovinska tekma za klub, spodobi se, da jo odigramo pred svojimi navijači,« je strastno poudaril Majorčan. Njegova četa je imela na Bloomfieldu ogromno težav s tekmečevim napadom. Zahavi, Milson in Cohen so nenehno pretili, Riera pa ne skriva, kako jih bo danes skušal (za)ustaviti: »Način, kako zadušiti nevarnost tako dobrih posameznikov, je zelo preprost. Držati moraš žogo, nasprotnik tako ne more biti nevaren. To bom vedno poudarjal. Če strneš obrambo in se postaviš pred svoja vrata, ni to nobeno zagotovilo, da ne boš prejel gola,« je novo modrost z novinarji delil Albert Riera. Bo španski strokovnjak pred tako pomembno tekmo imel kakšen dodaten motivacijski govor? »Zagotovo, pred odhodom na igrišče bom nedvomno ciljal na njihove nogometne G točke,« se je za konec pošalil. Zagotovo pa bo ciljal tudi na zmago.

Značke: celje, riera

Članki iz rubrike