vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

upokojenec Svet24.si

Upokojenci se danes veselijo dodatka, koliko bo ...

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

nu
nu
0 31.08.2023 08:37:20

Olimpijo za ligo Europa, Celje za konferenčno ligo! Danes je dan D, tekmi tudi na televiziji ...

Luka Vovk
Nogometaši Olimpije in Celja bodo danes končali kvalifikacije v evropskih tekmovanjih. Olimpija bo ob 18. uri začela povratno tekmo 4. kroga kvalifikacij lige Europa v gosteh pri Qarabagu, Celje pa bo ob 20. uri na svojem stadionu gostilo Maccabi Tel Aviv na povratnem obračunu 4. kroga kvalifikacij konferenčne lige.

Pred obema slovenskima kluboma je težka naloga. Olimpija je prvo tekmo na domačem igrišču izgubila z 0:2, Celje pa v Izraelu z 1:4. Slovenski prvak in podprvak sta se v nedeljo merila še med sabo v domačem prvenstvu, boljšo pripravljenost pa so pokazali Celjani, ki so zmagali s 4:2.

Olimpija se bo morala v Azerbajdžanu proti čvrsti in agresivni zasedbi znajti brez Svita Sešlarja, ki je prestopil v drugo turško ligo, sicer pa bo imel portugalski strateg na voljo bolj ali manj vsa svoja orožja z izjemo kaznovanega branilca Davida Sualeheja.

Tudi Celje bo pogrešalo enega moža v obrambi. Zaradi kartonov bo manjkal Klemen Nemanič. Pri gostih pa ne bo vratarja Daniela Peretza, ki se je vmes preselil k Bayernu.



Zmagovalec celjsko-izraelskega dvoboja se bo prebil v skupinski del konferenčne lige. Tam bo igral tudi slabši iz dvoboja med Olimpijo in Qarabagom, medtem ko bo zmagovalec igral v evropski ligi. Žreb skupin bo v petek.

TVS 2 in SK 1
Obe tekmi slovenskih predstavnikov v Evropi bosta v neposrednem televizijskem prenosu. Tekmo Olimpije si boste lahko ogledali na drugem programu televizije Slovenija, Celjane pa boste lahko spremljali na prvem programu slovenske športne televizije Sportklub.

Članki iz rubrike