Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
17.08.2023 19:12:48
Deli članek:

Krznar in Riera sta se odločila. Takšni sta začetni enajsterici Maribora in Celja, posebna čast za slovenskega reprezentanta

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti proti Fenerbahčeju, grofi proti Nemanu.

Nogometaši Celja in Maribora se bodo drevi potegovali za napredovanje v zadnji krog kvalifikacij konferenčne lige, veliko bolje kaže grofom. Na prvi tekmi v Stožicah so si zagotovili prednost, beloruski Neman so ugnali z 1:0, ob tem pa je obetavno spoznanje, da bodo Belorusi v povratnem obračunu v vlogi gostiteljev pred praznimi tribunami v madžarskem Györu.

Slovenski podprvaki bodo kakopak pogrešali Charlsa Ikwuemesija, ki bo kariero nadaljeval v dresu Salernitane, znana pa je enajsterica, za katero se je odločil Albert Riera – od prve minute bodo zaigrali Rozman, Vuklišević, Nemanić, Zec, Karničnik, Bobičanec, Zabukovnik, Vrbanec, Lamy, Popović in Matko. Tekmeci se bodo predstavili z zasedbo Rudzenok, Karpovič, An. Vasiljev, Parkomenko, Sukurov, Kozlov, Evdokumov, Savicki, Aljkulov in Zubovič.

Mariborčani bodo lovili mali čudež. Fenerbahče je bil pred svojimi navijači boljši s 3:1, toda Štajerci se pred polnim Ljudskim vrtom nočejo kar tako vdati v usodo. Damir Krznar je izbral 11 vijoličastih bojevnikov, začetno enajsterico sestavljajo Jug, Milec, Watson, Uskoković, Urata, Pihler, Lorber, Skuka, Repas, Brnić in Jakupović. Na nasprotni strani bodo Egribayat, Kadioglu. Akaydin, Luan Peres, Oosterwolde, Zajc, Yuksek, Szymanski, Kahveci in Batshuayi.

Posebna čast je doletela slovenskega reprezentanta Miho Zajca, ki bo v domovini v dresu turškega velikana zaigral s kapetanskim trakom na roki.