Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.08.2023 11:30:34
Deli članek:

Prvi mož Mure o izbiri novega trenerja: Ante Šimundža je vedno kandidat!

alesfevzer.com

Takšnih dni, kot je bil ponedeljek, v zgodovini soboškega prvoligaša ni bilo ravno veliko. Začel se je z zamenjavo Dejana Grabića, končal z zmago na Bonifiki. Črno-bele je v dvoboju s Koprom vodil Darjan Slavic in svoje poslanstvo opravil na najboljši možni način, medtem so se v Fazaneriji lotili iskanja novega trenerja.

Čeprav je takšna odločitev visela v zraku že nekaj časa, je v začetku tedna informacija o zamenjavi Dejana Grabića udarila kot strela z jasnega. V prvi vrsti zaradi 'tajminga', ki je osupnil tudi igralce. S potezo klubskega vodstva, da jih bo v Kopru s klopi vodil Darjan Slavic, so bili seznanjeni šele nekaj minut pred potjo v Slovensko Istro. Odziv na Bonifiki je bil takšen, kot so si v Fazaneriji želeli. Črno-beli so znova bili videti kot ekipa, izžarevali so energijo, bili so pripravljeni trpeti. Igra ni bila navdušujoča, toda nagrajeni so bili za fanatičen pristop, ki jih je odlikoval od prve do zadnje minute. Je takšna podoba hkrati razkrivala, da pred ni bilo vse tako, kot bi moralo biti? Morda, o tem bi lahko na dolgo in široko razpravljali, vsekakor pa se je bilo v preteklem obdobju težko izogniti občutku, da se je v slačilnico naselilo malodušje.

Zdaj že vrabci čivkajo, da 42-letnega strokovnjaka, ki je z Bravom opravljal odličen posel, nista 'odnesla' le uvodna poraza, čeprav je bil polom v knežjem mestu nedopusten. Kriva so bila razhajanja med vodilnimi možmi in zdaj že nekdanjim trenerjem. Pogledi o tem, kako in kaj naprej, so se začeli razlikovati in prišli do stopnje, na kateri nadaljnje sodelovanje ne bi imelo pravega smisla. "Dogovor ni bil več mogoč. Če ne gre, je boljše, da se razidemo in gremo naprej vsak po svoji poti. Upali smo, da bomo naredili lepo zgodbo. Zato smo tudi pripeljali Dejana Grabića, žal ni šlo," pravi Robert Kuzmič. "Zato smo sprejeli takšno odločitev. Rekli smo si, da moramo dati skozi tekmo v Kopru, se potem malce umiriti in se lotiti iskanja novega trenerja. Ne na vrat na nas, do takrat bo ekipo vodil Darjan Slavic. Morda še na tekmi ali dveh. Verjamem, da nam bo uspelo najti ustrezno rešitev. Takšno, ki bo skladna z našo vizijo in nekoga, ki se bo znal spoprijeti s pritiski. Murska Sobota je za nogomet zahtevno okolje. Nočemo pa hiteti, ne smemo se prenagliti," je nadaljeval prvi mož kluba.

Naslednje vprašanje se zastavlja samo po sebi – kdo naj bi sedel na vročo klop, kdo so favoriti? "O tem je vsekakor prezgodaj govoriti," je odvrnil Robert Kuzmič. Seveda si nismo mogli kaj, da ga ne bi 'soočili' z Antejem Šimundžo, ki se tako pogosto omenja v javnosti. Navijači sanjajo njegovo vrnitev, prav tako ni skrivnost, da sta z režiserjem črno-belih pravljic po njegovem odhodu iz Fazanerije ostala v rednih stikih. "On je vedno kandidat, ampak na silo ga seveda ne moremo spet privabiti k nam. Vem, da o tej možnosti v tem trenutku ne razmišlja. Ima druge prioritete. Če v doglednem času mogoče ne bo dobil novega kluba, potem … Kdo ve, vendar je obenem kot na dlani, da rešitev potrebujemo zdaj."

Zmaga na Primorskem je v prekmurski nogometni hram razumljivo prinesla veliko olajšanje, toda obenem je dejstvo, da ne sme nikogar zaslepiti, drugačno razmišljanje bi bilo lahko nevarno. Po obračunu s kanarčki kakopak naenkrat ni spet vse v najlepšem redu. "Če hočemo napredovati, moramo ohraniti takšno zagnanost ter nadaljevati s trdim in načrtnim delom. Čez noč ne bo šlo, tega se zavedamo. Potrebnega bo veliko potrpljenja, toda fantje so v Kopru pokazali, da znajo in zmorejo. Borbenost je bila na najvišji ravni, bili so enotni. Bili so ekipa, vsi so se bili pripravljeni podrediti skupnemu cilju. Tako mora biti tudi v prihodnje. V soboto je pred nami naslednja izjemno zahtevna in pomembna tekma z Radomljami, ko bo treba vse omenjeno znova potrjevati," je poudaril predsednik murašev.