Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2023 08:47:55
Deli članek:

Pred četrtkovim spopadom s Fenerjem Damir Krznar brez dlake na jeziku: To bi bilo zelo nevarno!

Grega Wernig

Tudi po tekmi četrtega kroga se lahko Mariborčani pohvalijo s stoodstotnim izkupičkom.

Včeraj je Maribor v Ljudskem vrtu z 2:1 premagal Bravo, veliki junak obračuna pa je z ubranjeno enajstmetrovko tik pred koncem dvoboja postal Ažbe Jug. Kapetan vijoličastih je ustavil strel Luke Štora in tako Šiškarjem preprečil izenačenje, svoji ekipi, ki je po prvem polčasu vodila že z 2:0, pa zagotovil zelo pomembno zmago.

"Igralcem sem rekel, končno ena zmaga brez drame … Šalim se. Trpeli smo, pričakovano. Opravili smo devet menjav v moštvu, a smo morali v to tveganje. Igralci, ki so tokrat začeli, bi namreč prišli v situacijo, da bi bili 20, 25 dni brez tekme, kar bi bilo zelo nevarno. Zato so številne rotacije pomenile določeno tveganje, a sem že dejal pred tekmo, gre za igralce, ki jim neizmerno zaupamo in to so tudi upravičili," je po dvoboju povedall Damir Krznar.

"Seveda izvedba ni bila na ustrezni ravni, po vodstvu z 2:0 bi morali bolje nadzorovati tekmo. Poskušali smo imeti nadzor brez ustrezne količine teka, kar pa ne gre. Pripeljali smo tekmo do prevelike nervoze, toda moramo upoštevati, da se nekateri posamezniki šele vračajo po poškodbi ali daljšem premoru in žoga, razumljivo, ne uboga povsem. Nekateri še niso povsem pripravljeni, vendar je vsak oddelal, kolikor trenutno lahko in zadostovalo je za zmago. Sicer je prišlo tudi do situacije, da skoraj ne bi bilo dovolj, toda potem je svojo vlogo opravil Jug."

Mariborčane v četrtek čaka povratni dvoboj s Fenerbahčejem. Gre za tekmo poletja, v katero pa bo Damir Krznar lahko šel z neprimerno številčnejšim kadrom. "Poškodba Urate je bila sprva hujša, kot se je izkazalo zdaj. Njegovo stanje se je precej popravilo in bo hitro znova med kandidati za nastop. Milec je ‘preskočil’ to tekmo in bo v četrtek že nazaj, prav tako Laušić. Brnić še čuti bolečine v kolenu, z njegovim nastopom nismo želeli tvegati. Odpočili smo ga tudi zaradi četrtka. Tako da kadrovsko bomo dobro dopolnjeni. Potrebovali bomo dolgo klop v nadaljevanju sezone, a najprej že v četrtek. Tekma bo naporna, terjala bo veliko moči, treba bo imeti razširjen izbor. Včasih takšne tekme odločajo igralci, ki vstopijo v zadnjih dvajsetih minutah."