blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

nu
nu
0 14.08.2023 08:31:16

Je to novi Messi? Kdo je 16-letnik, ki navdušuje v dresu Barce (video)

Profimedia
Je Lionel Messi dobil legitimnega naslednika?

Aktualni prvaki Španije, nogometaši Barcelone, so novo sezono začeli z remijem 0:0 na gostovanju pri Getafeju. V grobi tekmi je sodnik podelil kar tri rdeče kartone, dva je dobila Barcelona, enega pa gostitelji.

Barcelona je v prvem polčasu zaradi namernega prekrška ostala brez Raphinhe, v drugem pa brez trenerja Xavija Hernandeza. Pri Getafeju je dva rumena kartone videl Jaime Mata in na začetku drugega dela zapustil igrišče.

Poleg sodnika se je znova veliko govorilo tudi o 16-letnem Laminu Yamalu. V igro je vstopil šele v 76. minuti, a tudi četrt ure je bilo več kot dovolj, da vnovič pokaže, za kakšnega dragulja gre.



Dribling, lucidnost, hitrost, samozavest, (pre)drznost... Potem, ko je navduševal že na generalki s Tottenhamom, je tudi včeraj nesel živahnost v igro Barce. Bila je to še ena butična predstava golobradega mladeniča, ki je tokrat igral na desnem krilu.

Lamine Yamal Nasraoui Ebana. Oče je Maročan, mama prihaja iz Ekvatorialne Gvineje. Kot nogometaš je produkt slovite La Masie in ob odlični tehnični podkovanosti se seveda ne more izogniti primerjavam s predhodniki, kot sta Lionel Messi ter Ansu Fati. Yamalu je sicer uspelo nekaj, kar ni ne Messiju ne Fatiju. Aprila je postal najmlajši igralec v zgodovini, ki je zaigral za člansko ekipo Barcelone. Na prvenstveni tekmi z Betisom, ko je v igro vstopil v 83. minuti, je bil star vsega 15 let, devet mesecev in 16 dni. Tako je podrl rekord, ki ga je 101 leto držal Armand Martinez Sagi, ki je za Barcelono debitiral daljnega leta 1922, ko je bil dva meseca starejši od Yamala.

Slednji je konec maja blestel tudi na evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem, ko je med drugim zabil gol Sloveniji, Španijo pa popeljal do polfinala. Mladenič, ki preskakuje razrede, bo moral za člansko konkurenco pojesti še kar nekaj žgancev, toda izjemen talent ni niti najmanj sporen. Pravzaprav bi lahko zapisali, da gre za diamant, na Xaviju pa je, da ga izbrusi.

Članki iz rubrike