Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.08.2023 12:53:05
Deli članek:

Olimpija je večja od Maribora ... Kako? Zakaj? Direktor zmajev udaril z vso silo, tu je pojasnilo!

Luka Vovk

Olimpija je ta teden zabeležila zgodovinski uspeh in si zagotovila evropsko jesen.

Novo vodstvo Olimpije je v preteklosti poskrbelo za nekaj potez, ki so močno razjezile navijače kluba, prišlo je celo tako daleč, da je na relaciji med vodstvom kluba in Green Dragonsi počilo. Po lanski dvojni kroni so se razmere nekoliko umirile, v teh dneh pa so vsi skupaj v sedmih nebesih. Olimpija si je z zmago nad Ludogorcem v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov zagotovila evropsko jesen, brez dvoma ima precej zaslug za to tudi vodstvo kluba. Igor Barišić je v zadnjem intervjuju razkril, da mu je v Sloveniji zelo všeč, kar je bil tudi eden od razlogov, da se je odločil za prihod v Ljubljano. Kako dolgo pa že pozna Olimpijo?

"Vse od otroštva. Takrat je bilo še obdobje nekdanje Jugoslavije in sem v nogometu navijal za Hajduk. Najbolj zaradi očeta, ki je bil velik navijač splitskega kluba in to prenesel name. Ko pa se je Hrvaška osamosvojila in smo se preselili v Slavonijo, sem vzljubil Osijek. Kar zadeva Olimpijo, mi je vedno predstavljala prepoznaven brand. V mojih očeh je bila in je največji klub v Sloveniji. Že ves čas ponavljam, da Olimpije ne moreš primerjati s katerimkoli drugim klubom v Sloveniji,"
pravi Barišić, ki se ni dal niti ob opazki, da ima Maribora več lovorik in precej več evropskih izkušenj od ljubljanskega tekmeca.

"To je res, a Olimpijo poznajo vsi. Tudi v Nemčiji, še zlasti zdaj, ko smo klub dvignili na višjo raven. Sem pa bolj ciljal na splošno časovno obdobje. Olimpija je bila še v času Jugoslavije z naskokom najbolj prepoznaven slovenski klub in vedno v vrhu. To izvira še od takrat,"
je v pogovoru za Sportal še povedal Barišić.