evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 05.08.2023 10:36:55

Nik Omladič v svojo hišo sprejel prizadete v uničujočih poplavah, njegov odziv vam bo dal misliti! Mar sem bil slab človek?

alesfevzer.com
Izkušeni vezist z velikim srcem.

Ko je to potrebno, športniki neštetokrat priskočijo na pomoč in kažejo, da imajo veliko srce. Uničujoče poplave, ki so prizadele sončno stran Alp, in ob katerih so mnogi ostali brez strehe nad glavo, pri tem niso izjema. Močno odmeva poteza Nika Omladiča, ki je na svojem profilu na Facebooku sporočil, da prizadetim ponuja prenočišče v svoji hiši s šestimi posteljami v Rečici ob Paki. Čestitke za plemenito dejanje so prihajale z vseh strani. Izkušeni vezist Kopra je bil nad njimi nemalo presenečen. A ne na način, na katerega ste gotovo pomislili ... "Veste kaj, takšni odzivi me kar malce žalostijo. Saj navsezadnje nisem naredil nič takega. Ljudje mi pišejo bravo, bravo, dobivam številna sporočila, pohvale ... Kot da bi bil slab človek, ki je zdaj naredil nekaj dobrega, in so vsi presenečeni. Težko se je izogniti takšnemu občutku, sicer pa bom znova poudaril, da nisem storil nič posebnega. Nikakor ne. Temveč nekaj najbolj samoumevnega. V hiši je prostor, in ko sem videl, kaj se dogaja, sem preprosto hotel pomagati. Zakaj pa ne? Nikoli ne veš, kdaj boš ti potreboval pomoč. V tem trenutku je edino pomembno, da so se ljudje, ki so to potrebovali, nastanili v hiši. Imajo tudi psa, kar me je prav tako razveselilo," je pojasnil Nik Omladič.

Odpoved tekem se mu zdi jasna, razumljiva. "Absolutno. Jaz sem že v petek zjutraj, ko sem videl, kakšne so razmere, dejal, da tekem ne more biti. Četudi bi jih stanje igrišč dovoljevalo, četudi bi bila perfektna. Nima smisla, da nas 22 igralcev teče za žogo, medtem ko polovica Slovenije doživlja grozo, trepeta za svoje premoženje in tudi življenje. Ne, v takšnih pogojih res ne bi imelo smisla," je poudaril 33-letni nogometaš, ki bi moral v petkovem večeru s Koprom gostovati v Kidričevem. To se bo zgodilo  ob neki drugi priložnosti …

Članki iz rubrike