Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.08.2023 15:54:03
Deli članek:

Kaj se dogaja v Mariboru? Ivan Brnić na izhodnih vratih vijoličastih, snubec pripravljen plačati...

Drago Wernig - Taka

Vijoličasti so takoj po koncu minule sezone izgubili svojega prvega asistenta in hkrati najboljšega podajalca lige, Marka Tolića.


Hrvaškemu vezistu se je iztekla posoja, vrnil se je v zagrebški Dinamo, nato pa nekaj tednov kasneje vnovič pomagal Maksimirju v slovo in odšel v Slovan iz Bratislave. Slovaki so pač lahko plačali celotno plačo hrvaškega vezista, nekaj, kar je bilo v tistem trenutku za Dinamo primarnega pomena in Tolić je s statusom posojenega nogometaša odšel v slovaško prestolnico. Potem so Mariborčani ostali še brez svojega prvega napadalca. In hkrati najboljšega strelca slovenske prve lige. Žan Vipotnik je po dolgo trajajoči sagi v zameno za lepo odškodnino odšel v francoski Bordaux.
Zdaj pa bi po naših informacijah Štajerci lahko ostali še brez v minuli sezoni tretjega najbolj nevarnega nogometaša. Ivan Brnić, ki je tudi proti Differdangeu v četrtek dokazal, kako pomemben je za Maribor, ko je zabil tretji gol in prinesel podaljšek, je v minuli sezoni za Štajerce na 34 prvenstvenih tekmah dosegel sedem golov in dodal osem asistenc. Je prva izbira Damirja Krznarja na levem krilu, nenadomestljiv v začetni enajsterici vijoličastih. Skratka, 'kapitalec', kot radi rečemo takšnim nogometašem. Takšen, kot sta bila Vipotnik in Tolić. A vse kaže bo Krznar kmalu ostal brez njega. Da zanj vlada veliko zanimanje, je jasno, toda po naših informacijah naj bi se to zanimanje zdaj povečalo do te mere, da naj bi bil eden izmed klubov – imena nam žal ni uspelo izvedeti – pripravljen plačati Mariboru odkupno klavzulo za nizkoraslega Hrvata. Brnić ima namreč v svoji pogodbi navedeno odkupno klavzulo, ta naj bi po naših informacijah znašala okrog 1,5 milijona evrov. Kar je vsekakor znesek, ki so ga zmožni plačati številni. In dobiti igralca, kakršen je Ivan Brnić, ki bo 23. avgusta dopolnil šele 22 let, za takšen denar, se seveda lahko izkaže kot izjemen posel.