Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2023 11:33:14
Deli članek:

Kakšen gospod! Trener Maribora o uspehu Olimpije z besedami, ki vam bodo dale misliti!

Damir Krznar se ni mogel izogniti vprašanjem o večnemu rivalu iz Ljubljane, ki bo leto igral v enem od evropskih pokalov.

Maribor je v sredo popoldan, tako kot je to v navadi, sklical novinarsko konferenco pred nocojšnjim povratnim obračunom drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti luksemburškemu Differdangeu, dobršen del 'tiskovke' pa je trener vijoličastih Damir Krznar izkoristil tudi za pohvale Olimpiji.

Jasno, o zeleno-belih se ni razgovoril sam, temveč je zgolj odgovarjal na novinarska vprašanja. In podal svoje mnenje o zgodovinskem uspehu zmajev. "Čestitke Olimpiji. Zelo dobro tekmo so odigrali. Ludogorec v nobenem trenutku ni bil ekipa, ki bi bila superiorna, prav nasprotno. Zelo dobro je Olimpija stala na igrišču. Zares hrabro, potentno, samozavestno. To je nekaj, kar moramo storiti tudi mi. Postaviti se na takšen način, s takšnim gardom. Nikakor ne kreniti v dvoboj impresionirani zaradi težavnosti tekme. Moramo se znati nositi z vlogo favorita. Mislim, da to smo, a jasno da je treba to pokazati tudi na igrišču," je začel 51-letni Hrvat. In nadaljeval: "Jaz na ta Olimpijin uspeh gledam globalno, ne lokalno. Ne gledam preko nekakšnega rivalstva. To je uspeh slovenskega nogometa in to nam mora biti vsem v ponos. Spet imeti predstavnika v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj, ali bo do konferenčna liga, liga Europa ali celo liga prvakov, je velika stvar. Mi bomo naredili vse, da tudi naše upanje o tem, da Olimpija ne bo jeseni sama v Evropi, traja čim dlje." 

Mariborskega trenerja dejstvo, da so bili zmaji vsaj enakovredni tekmec favoriziranim Bolgarom, ni presenetilo. "Papirnati favorit je pred prvo tekmo zagotovo bil Ludogorec. Toda že na prvi tekmi sem videl, da ni tako nepremostljive razlike med Olimpijo in Ludogorcem. Verjel sem, da Olimpija lahko izloči Bolgare," je razložil. In na vprašanje, ali bodo Mariborčani v prednosti, ker bodo zeleno-beli jeseni igrali tudi v Evropi, odvrnil: "Zagotovo bodo bolj utrujeni, toda prvi motiv je vendarle športni in pošten: Slovenski klub v skupinskem delu evropskega tekmovanja, katerega koli pač, me veseli bolj, kot to, da bo Olimpija morda utrujena na kateri tekmi."