asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 03.08.2023 07:59:29

Messiiiiii! Dva sijajna zadetka Argentinca, Inter Miami z njegovim prihodom ruši vse! (video)

Profimedia
Argentinski nogometni zvezdnik je znova navdušil v dresu Inter Miamija in se z njim uvrstil v osmino finala ligaškega pokala, v katerem nastopajo ameriške ekipe iz lige MLS ter mehiške iz tamkajšnje lige MX. Tokrat je 36-letni svetovni prvak z argentinsko izbrano vrsto dosegel dva gola ob zmagi proti Orlandu.

Messi je za novo ekipo, ki se ji je uradno pridružil pretekli mesec, drugič začel tekmo in prvič odigral vseh 90 minut. Skupaj je že pri petih zadetkih v vsega 204 minutah na igrišču. Na debiju je v skupinskem delu tega tekmovanja proti Cruz Azulu zadel s prostega strela za zmago z 2:1, proti Atlanti pa je dosegel dva gola (4:0).

Tokrat je zadel z volejem tako z levico kot desnico. Najprej je bil natančen v 7. minuti, nato pa je postavil še končni izid v 72. minuti. Vmes je prepustil izvajanje najstrožje kazni Josefu Martinezu, ki je v 51. minuti zadel za 2:1. Za floridske sosede je v 17. minuti izenačil Cesar Araujo.


Danes je znova tekmo za nov klub začel Messijev dolgoletni soigralec pri Barceloni Sergio Busquets, še en donedavni član Kataloncev, Jordi Alba, pa je za Inter debitiral s klopi za rezervne igralce.

V osmini finala se bo floridska zasedba, ki jo iz pisarn vodi nekdanji angleški zvezdnik David Beckham, v ponedeljek pomerila z Dallasom. Ta je bil v prvem krogu izločilnih bojev z 2:1 boljši od mehiškega Mazatlana.

Inter Miami, sicer zadnjeuvrščena ekipa v severnoameriškem prvenstvu MLS, pred prihodom Messija ni zmagal enajstkrat zaporedoma, zdaj pa je v nizu treh zmag.

Značke: nogomet, zda

Članki iz rubrike